U čeho se pobavíte tento týden (9.4–15.4.)

Zábava 9. dubna 2012

Tentokrát vám nabízíme setkání s představitelem krále Miroslava z nestárnoucí pohádky Pyšná princezna, dojemný rodinný film o lásce a zvířátkách, spalující vášeň Antonia Banderase a romantický hit Láska nebeská.

Přečtěte si…

Vladimír Ráž: Po stopách krále Miroslava

Vladimír Ráž: Po stopách krále Miroslava

Býval idolem žen a dívek, patřil k nejoblíbenějším hercům poválečné éry. Spisovatelka a publicistka Blanka Kovaříková ve své knize přibližuje skutečnou tvář známého herce, který se nesmazatelně zapsal do filmové i divadelní historie. Získala totiž unikátní svědectví jeho blízkých i kolegů.

Vladimír Ráž byl třikrát ženatý. Jeho první žena dnes učí herectví v Oslu a syn Martin je tam úspěšným basketbalovým trenérem. Miloval múzu Josefa Sudka Milenu Vildovou, také Libuši Havelkovou nebo Irenu Kačírkovou. Autorka odhaluje i milostný příběh Rážových rodičů za první světové války, nebo pevné pouto mezi hercem a jeho bratrem, který stál u zrodu československé televize.

Poutavé čtení provází více než stovka autentických fotografií, z nichž mnohé dosud nebyly nikde zveřejněny.

Do kina vyrazte na…

Koupili jsme zoo

Koupili jsme zoo

Chcete-li si zaručeně zlepšit náladu a skvěle se pobavit, nenechte si ujít tuhle rodinnou komedii Camerona Crowea. Nechybí v ní nic, co si tenhle žánr žádá: láska, romantika, dojetí, sympatické dětičky a roztomilá zvířátka. A samozřejmě hollywoodské hvězdy jako Matt Damon a Scarlett Johansson v hlavních rolích.

Benjamin (M. Damon) je losangeleský autor novinových sloupků a příležitostný spisovatel dobrodružné literatury a jako svobodný otec vychovává dvě děti. V touze začít znovu a obnovit pocity rodinné sounáležitosti opustí svoji práci a koupí starý venkovský dům s ohromnými pozemky a jedním speciálním bonusem – Rosemorskou zoologickou zahradou, kde žijí desítky zvířat, o které se stará chovatelka Kelly (S. Johansson) a její tým. A Benjamin se rozhodne s absolutně nulovými zkušenostmi a minimálními financemi, ovšem s podporou své rodiny, zoologickou zahradu znovu otevřít. Od teď se dobrodružství odehrává přímo na jeho dvoře.

V televizi se podívejte na…

Sedmý hřích (ČT1, so 14.4., 21.45)

Sedmý hřích

Exotické dobové reálie Kuby 19. století, vášnivý milostný příběh plný tajemství a hlavně hvězdní herečtí protagonisté Antonio Banderas a Angelina Jolie v hlavních rolích, to jsou atrakce, jimiž nás režisér Michael Cristofer láká ke zhlédnutí tohoto milostného dramatu.

Vypráví v něm příběh zámožného obchodníka Luise Vargase (A. Banderas), který si chce upevnit své společenské postavení sňatkem s Američankou. Nehledá skutečnou lásku, dohoda je uzavřena na čistě obchodním základě. O to víc ho pak překvapí, když mu do života místo prosté ženy vstoupí svůdná Julia (A. Jolie). Netrvá dlouho a Vargas se do ní beznadějně zamiluje. Ovšem zanedlouho se objeví na scéně tajemný pohledný muž (Thomas Jane), který tvrdí, že Julia není tou, za kterou se vydává. Vášní omámený Luis zprvu nechce podezřením naslouchat, ale když manželka zmizí i s jeho penězi, rozhodne se zjistit pravdu.

Na DVD si pusťte…

Láska nebeská

Láska nebeská

Spolehlivý lék na splín a špatnou náladu! S hrdiny této romantické komedie prožijete v předvánočním Londýně několik dojemných, komických i nostalgických příběhů, v nichž se všechno točí kolem lásky.

A všude, kam se podíváte, způsobuje láska chaos. Od nově jmenovaného ministerského předsedy, který se zamiluje během prvních třiceti vteřin poté, co vejde do úřadu na Downing Street. Přes spisovatele, jenž dostal košem a odjede si léčit duši do jižní Francie. Až po univerzitního profesora, který se zakouká do své mladé asistentky a málem zničí svou krásnou rodinu. Zamilovaný do nejkrásnější spolužačky ve škole je i malý kluk a jeho nevlastní otec zase propadne kouzlu Claudie Schiffer. Tyto londýnské životy a lásky se jednou na Štědrý večer propletou a najdou svůj happy end.

V herecké sestavě neobyčejně zábavného snímku najdete taková jména jako Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Keira Knightley, Denise Richards či Alan Rickman.