U čeho se pobavíte tento týden (21.5.-27.5.)

Zábava 21. května 2012

Chcete vidět někdejší hollywoodský idol Mela Gibsona v novém filmu? Milovnice skvělých thrillerů Joy Fieldingové určitě potěší její už dvacátá knížka a na DVD vyšel hojně diskutovaný snímek s Georgem Clooneym v hlavní roli. Určitě stojí za vidění!

Do kina vyrazte na…

Moje letní prázdniny

bavte se

I když Mel Gibson se pomalu blíží šedesátce, s postavami drsných chlapíků se na plátně loučit nemíní. Ve svém novém filmu Moje letní prázdniny, jehož název zní spíš idylicky než akčně, se převtělil ve smolaře Portera, kterému se v jediný den změní život.

Nejdřív se mu sice podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny ve stylu „ženy, víno, zpěv“, ale pak už se mu situace vymyká z rukou. Šílená honička s pohraniční stráží, auto na střeše, zadržení zkorumpovanými mexickými úřady a nakonec vyhoštění do nebezpečného světa zvaného El Pueblito, místa plného násilí a promiskuity.

Ale nebojte, dojde i na romantiku! Právě v tom hrozném místě potká totiž hrdina malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít, a který ho dovede i ke své krásné mamince.

Přečtěte si...

Až ji uvidíš

bavte se

Věrné čtenářky psychologických krimipříběhů Joy Fieldingové se vždy těší na další počin z dílny této celosvětově populární autorky bestsellerů. Teď se dočkaly! Ve svém novém knižním thrilleru Až ji uvidíš se spisovatelka pouští na tenký led hranice mezi realitou a šílenstvím.

Život Marcy Taggartové se roztříštil na kousky. Před dvěma lety ztratila dceru Devon, která údajně zahynula v Irsku při nehodě na moři. Tělo se nenašlo. Marcy její smrt nikdy nepřijala a vidí ji všude kolem sebe. Jenže na návštěvě v Irsku ji za oknem kavárny uvidí doopravdy...

Tak začíná zběsilý hon za přeludem, který je Marcynou jedinou nadějí. Náhle se ale kolem ní objevují lidé, kteří jsou až podezřele ochotni jí pomoci, i ti, co se snaží svést ji ze stopy.

V televizi se podívejte na...

Aplaus (ČT1, 27.5. 20.00)

Bavte se 2

Hrdiny televizního filmu režiséra Jaroslava Brabce, natočeného podle scénáře Věry a Václava Šaškových, jsou dva mladí umělci – muzikanti. Hana (Máša Málková) zpívá a Dan (David Švehlík) ji doprovází na klavír. Po vítězství v prestižní soutěži se před nimi otevírá perspektiva úspěšné kariéry.

O jejich vystupování je stále větší zájem a agentura je posílá koncertovat po celé republice. Je to opojné, ale i únavné – cestovat z místa na místo po vlastní ose. A tak se během jednoho rychlého nočního návratu stane tragédie, při níž zemře člověk. Dan i Hana se postaví ke své vině čelem a jsou připraveni nést následky. Jejich životy i kariéra se neodvratně hroutí a také láska se kamsi vytrácí…

V dalších rolích uvidíme Lenku Vlasákovou, Oldřicha Vlacha, Jana Vondráčka či Svatopluka Skopala.

Na DVD si pusťte…

Děti moje

děti moje

Dovedete si představit fešáckého George Clooneyho jako bezradného otce pubertálních dcer, které musí najednou sám vychovávat? Podívejte se na komediální drama režiséra Alexandera Payna (natočil skvělou Bokovku). Opravdu nebudete vědět, jestli se máte spíš smát, nebo plakat nad Clooneyho pokusy najít cestičku k srdcím jeho filmových dětí, o nichž toho moc neví. Vždyť to všechno měla na starosti manželka! Jenže ta teď leží po nehodě v kómatu a její stav je beznadějný.

Clooneyho hrdina Matt King totiž doposud v rodině sloužil jako „záložní rodič“, a když je postaven před skutečnost, že musí sám vychovávat předčasně vyspělou desetiletou Scottie a sedmnáctiletou rebelku Alexandru, složí se. Nutno říct, že jeho „holčičky“ mu to rozhodně neusnadní. Avšak na konci té očistné, zábavné a složité cesty k srdcím vlastních dětí čeká hrdinu hřejivá odměna.