U čeho se pobavíte tento týden (28.5.-3.6.)

Zábava 28. května 2012

Vydejte se s novou komedií na Šumavu, přečtěte si napínavou detektivku, připomeňte osudy průkopníka letectví a propadněte kouzlu ženské pospolitosti.

Do kina vyrazte na…

Tady hlídám já

tady hlídám já

Lukáš Vaculík, Vladimír Javorský, Jitka Ježková a malá talentovaná Veronika Divišová - to jsou protagonisté nové české rodinné komedie Tady hlídám já. Prázdninově laděný příběh o starostech a láskách maminky a její hyperaktivní holčičky se odehrává převážně v kulise malebné šumavské přírody.

Vypráví o tom, jak úspěšný chemik musí vrátit poukazy na svatební cestu do Řecka, protože jeho nastávající pořídila své dcerce přes jeho nesouhlas jezevčíka. Takže místo u moře se ocitnou na prázdninách uprostřed lesní „divočiny“. Přes idylické začátky se dovolená zvrtne, když malá Kačenka a její psí kamarád Hugo potkají někoho, kdo jim rozumí. Nikdo z dospělých, který se ocitne v blízkosti téhle povedené dvojice, si nemůže být jistý, že se mu nezmění život.

V dalších rolích se setkáme se Simonou Stašovou, Pavlem Novým a Ivou Pazderkovou.

Přečtěte si...

V Agia Galini číhá smrt

V Agia Galini číhá smrt

Čas povalování u vody a na chalupě přímo vybízí vzít do ruky dobrou detektivku. K těm novým patří kniha Klause Eckhardta V Agia Galini číhá smrt. Zavede nás společně se soukromým detektivem Jakem Anatolisem do známé turistické destinace na jihu Kréty, kam odcestovala detektivova přítelkyně Marika.

Zdá se, že v těch poklidných místech nepanuje žádný velký ruch, ale jen do té chvíle, než najdou na pláži pod útesem mrtvého turistu. Byla to nehoda, sebevražda, nebo dokonce vražda? A pak se začne situace zamotávat…

V televizi se podívejte na...

Letec (ČT1, So 2.6., od 20.55)

Letec

Pokud jste někdy pochybovali o tom, že Leonardo DiCaprio je výborný herec, určitě vaše pochyby zmizí po zhlédnutí filmu renomovaného režiséra Martina Scorseseho Letec. DiCaprio v něm ztvárnil postavu legendárního průkopníka letectví, podnikatele a filmového režiséra Howarda Hughese (1905-1976). Neúnavný dobrodruh, který miloval rychlost a nebezpečí, jeden z nejbohatších Američanů své doby, ale také nenapravitelný sukničkář a psychicky nemocný člověk, posedlý nejrůznějšími fobiemi - to je vskutku vděčný objekt výpravného filmového vyprávění.

Vedle Leonarda DiCapria v titulní úloze se tu objevují Cate Blanchett v roli Hughesovy přítelkyně Katharine Hepburn, Kate Beckinsale jako filmová hvězda Ava Gardner a Jude Law coby bouřlivák Errol Flynn. Snímek získal z jedenácti nominací pět Oscarů.

Na DVD si pusťte…

Černobílý svět

Černobílý svět

Vítejte v ryze ženském světě, kde jde ale o mnohem víc, než co uvařit a jak se starat o muže a děti. Ve filmu ožívá stejnojmenná kniha Kathryn Stockett, kterou list The New York Times označil za americký bestseller.

V příběhu se vracíme na americký Jih šedesátých let, kde existovaly vedle sebe dva zcela odlišné světy – svět bílých paniček a svět jejich černošských služek a chův. Díky odvaze a svobodomyslnosti jedné z mladých žen se oba světy prolnuly a jejich vzpoura proti konvencím skončila dojemným vítězstvím ženského přátelství a solidarity.

Film sklidil velké divácké úspěchy i díky skvělým výkonům všech zúčastněných.