Tak jde čas s Nicole Kidman

Zábava 17. června 2012

Za pár dní oslaví tahle zvláštní, tu blondýnka, tu rusovláska 45. narozeniny. A pořád nepotřebuje na choulostivé scény dublérku. Jak se mění její vizáž?

nicole kidman
zdroj: Isifa.com

Buclaté tvářičky a zářivě rudé afro – tohle že by mělo dobýt Hollywood? Herečka Nicole Kidman ale na svou zrzavou hřívu nedá dopustit.

V pubertě prý sice záviděla své sestře Antonii snědou kůži, díky níž řádila bez obav na slunci u bazénu, zatímco Nicole byla věčně zalezlá ve stínu s knížkou.

Jako zrzka citlivá na sluníčko si ale zachovala svou pověstnou alabastrově bílou pleť, ze které si po letech vyrobila přednost.

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

Tak tuhle hrůzu měl v osmdesátých letech na hlavě kdekdo. Trvalá nás postihla snad všechny. Nicole to má ale od přírody. I jako divoká bikerka ve filmu BMX Bandits z roku 1983. To jí nebylo ještě ani osmnáct.

Už od čtrnácti hrála v seriálech Winners a Five-Mile Creek. V sedmnácti debutovala v australském filmu Vánoce v divočině. Když pak excelovala v seriálu Vietnam, stala se miláčkem celé Austrálie.

Mezinárodní šoubyznys ji vzal ale na vědomí až v roce 1989 s thrillerem Úplné bezvětří.

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

Jednoho dne si ty svoje zrzavé kudrliny vyžehlila – a úplně tak dostala hollywoodskou megastar Toma Cruise.

Vzali se v roce 1990 a dlouho vypadali jako ztělesnění ideálního manželského páru.

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

Patřila k nejcudnějším herečkám Hollywoodu a její fanoušci marně toužili spatřit ji tak, jak ji Pánbůh stvořil. Něco vykouklo v erotickém thrilleru Stanleyho Kubricka Eyes Wide Shut (Spalující touha). O chlup žhavější to bylo ve filmech Návrat do Cold Mountain anebo Austrálie.

Teď to ale konečně přijde! Pořádně žhavých postelových scén se prý dočkáme ve snímku Hemingway & Gellhorn, kde se Nicole jaksepatří odvázala, když si to rozdávala s hereckým kolegou Clivem Owenem.

„Sexuální náboj mezi těmi postavami je neuvěřitelně silný. Kolem nich padaly domy a oni se oddávali vášni.“

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

Kdysi to bývala šťastná rodinka. Štíhlá zrzka a o hlavu menší fešák se k sobě náramně hodili. Několikrát se spolu pokoušeli o dítě, nakonec si adoptovali dnes dvacetiletou Isabellu a sedmnáctiletého Connora.

Zázrak se ale stejně nekonal a páreček snů se rozešel. Rozvedli se v roce 2001, v době natáčení filmu Moulin Rouge.

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

Za roli prostitutky Satine v muzikálu Baze Lurmanna Moulin Rouge získala Zlatý glóbus i svou první nominaci na Oscara. Ve filmu dokonale zúročila roky tréninku.

Nicole se totiž od dětství učila tanec, drama a mimiku. A zbožňovala balet. Oficiálně začala účinkovat v divadle ve Phillip Street Theater.

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

Netrvalo dlouho a slavnou sošku si přece jen odnesla – za roli spisovatelky Virginie Woolf ve filmu Hodiny z roku 2003. A to dokonce jako první Australanka v historii!

Přitom prý tehdy byla úplně na dně. Po dvou letech se ještě neotřepala z rozvodu s Tomem Cruisem. Cítila se osamělá, bojovala s depresemi a dokonce chtěla seknout s herectvím.

Chtěla vzdát i natáčení Hodin, ale producenti jí to prostě nedovolili. Veškeré své zoufalství tak vtělila do postavy psychicky nemocné spisovatelky. A zlatá soška byla doma.

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

Po rozvodu s Tomem chodila Nicole krátce se zpěvákem Robbiem Williamsem a hercem Adrienem Brodym. A s kytaristou Lennym Kravitzem dokonce vydržela více než rok.

Nakonec skončila v náručí australského zpěváka Keitha Urbana. Svatbu měli 25. června 2006 v australském Sydney.

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

S Keithem se Nicole podařilo i to, v co ve svých čtyřiceti už skoro ani nedoufala: Otěhotnět!

Takhle se k sobě nastávající rodiče tulili během zápasu jejich oblíbence Lleytona Hewitta s Djokovičem na Australian Open v Melbourne koncem ledna 2008.

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

A tady už je to nad slunce jasné! Těhotná Nicole a její manžel Keith se na výročním předávání cen Country Music Awards v Las Vegas pyšně chlubí hereččiným rostoucím bříškem.

V červenci 2008 se jim narodila první dcera Sunday Rose Kidman Urban. Její druhé jméno jí rodiče vybrali podle Keithovy babičky.

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

Na svůj věk tedy nevypadají ani jedna! Nicole Kidman a Halle Berry se potkaly na tradičním ceremoniálu Ženy v Hollywoodu, který se konal už popatnácté v kalifornském Beverly Hills.

Pro Nicole, jednu z velkých hvězd večera, to bylo navíc vůbec první vystoupení na červeném koberci od porodu. A dopadlo na jedničku!

Nicole Kidman
zdroj: Isifa.com

Nicole není jenom samý hollywoodský úsměv. Jako velvyslankyně dobré vůle rozvojového fondu OSN pro ženy UNIFEM bojuje proti násilí na ženách. Situace evidentně není radostná, a tak Nicole nemá důvod k úsměvu.

nicole kidman
zdroj: Isifa.com

S Bazem Luhrmannem jsou velcí kamarádi. Režisér byl Nicole dokonce na svatbě jako svědek.

Nebylo tak žádným překvapením, když si ji vybral do svého dalšího velkofilmu Austrálie, kde si zahrála po boku další megahvězdy ze země klokanů Hugha Jackmana.

nicole kidman
zdroj: Isifa.com

S Hughem Wolverinem Jackmanem jim to neskutečně sekne, ale zamilovaný pár spolu tvoří jenom na plátně.

Líbačka a objímání byly jen v rámci propagace jejich společného filmu Austrálie. Oba mají šťastné manželství. Hugh dokonce už šestnáct let! (Mimochodem i on adoptoval s manželkou Deborrou-Lee dvě děti.)

nicole kidman
zdroj: Isifa.com

Nicole a Hugh už asi nevěděli coby, tak se takhle rozjeli u Thomase Gottshalka v německém televizním pořadu Wetten Dass.

nicole kidman
zdroj: Isifa.com

Nicole mohou beztrestně a s gustem olizovat miliony Australanů, i když jim bude nejspíš chutnat trochu jako lepidlo. Ne že by zákony u protinožců byly tak benevolentní. Ale vydali tu známky s portréty tamních hereckých hvězd.

Kromě Nicole Kidman si tak můžete olíznout Russella Crowea (mňam!), Cate Blanchett nebo Geoffreyho Rushe. Mimochodem všichni jsou hrdými držiteli Oscara.

nicole kidman
zdroj: Isifa.com

Jeden z mála snímků s dnes už téměř čtyřletou dcerou Sunday Rose. Své soukromí si herečka bedlivě střeží. Rodina a děti jsou už prý dnes to jediné, co ji doopravdy dojímá a dokáže rozbrečet.

V žádném případě to není pofidérní pozlátko šoubyznysu, vůči kterému už je po tolika letech kariéry dočista imunní.

nicole kidman
zdroj: Isifa.com

Keith a Nicol jsou krásný pár a je jim šumák, že on je o půl hlavy menší. Evidentně má jiné přednosti! Mimo jiné je hrdým otcem hereččiných dvou dcer.

Nicole až po letech přiznala, jak velké trauma jí způsobil potrat, při kterém přišla o dítě se svým exmanželem Tomem Cruisem.

Druhá dcera Faith Margaret se narodila v Nashvillu v americkém státě Tennessee v prosinci roku 2011. Tentokrát si ji Nicole nechala odnosit náhradní matkou.

nicole kidman
zdroj: Isifa.com

Na letošním festivalu v Cannes se herečka objevila v úchvatné a pekelně odvážné dlouhé róbě s mohutným řetězem přes odhalená záda. Zlé jazyky hned přišly s teorií o jejím podivuhodně vzdouvajícím se dekoltu. Všitá podprsenka za tím nebyla. Nicole byla naostro, to bylo dobře vidět! To spíš silikony.

V porovnání s některými fotografiemi z minulosti ale zas o tak velký nárůst nejde. Nechť si tedy každý udělá svůj názor sám.

nicole kidman
zdroj: Isifa.com

Ve svých téměř pětačtyřiceti letech má tvář prakticky bez vrásek. To je buď úžasnou genetickou výbavou, anebo stejně úžasným uměním plastického chirurga.

Nicole přiznala jen minimální experimentování s botoxem. Ale prý se jí to nelíbilo. No tak to měla recht!