U čeho se pobavíte tento týden (4.6.–10.6.)

Zábava 4. června 2012

Zasmějte se a poplačte si dojetím nad neskutečnými eskapádami hrdinů francouzského trháku Nedotknutelní, poznejte dvě tváře George Clooneyho ve skvělém snímku Den zrady, seznamte se s nástupkyní Lisbeth Salanderové v thrilleru Lovkyně informací a zavítejte do prostředí módního časopisu v seriálu Dokonalý svět.

Do kina vyrazte na…

Nedotknutelní

nedotknutelní

Pokud byste si, milé dámy, myslely, že černá komedie o přátelství dvou naprosto rozdílných mužů – ochrnutého bohatého bílého aristokrata Philippeho a jeho svérázného černošského opatrovníka Drisse, vás nemůže pobavit, vězte, že se hluboce mýlíte! Konečně za mnohé hovoří fakt, že se z filmu stal nejen ve Francii, kde vznikl, kasovní trhák a jeho herečtí protagonisté - Francois Cluzet a Omar Sy se proměnili v miláčky publika.

To, že se dobře pobaví, začne divák tušit už v okamžiku, kdy si naprosto nepohyblivý melancholický multimilionář vybere za ošetřovatele živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Trocha sentimentu, hodně vtipu a velká porce humoru - a je opravdu skvělá zábava.

Přečtěte si...

Lovkyně informací

lovkyně informací

Autorce úspěšného thrilleru Lovkyně informací Taylor Stevensové můžete věřit, že dobře ví, co je dobrodružství. Dětství a dospívání totiž prožila v náboženské sektě na cestách po celém světě, včetně střední Afriky. Ve dvaceti letech se dokázala osvobodit a zvolit nezávislý život. Momentálně bydlí se dvěma dcerami v Texasu.

Hrdinkou její knihy je Vanessa Michael Munroeová, často srovnávaná s postavou kultovních bestsellerů Stiega Larssona Lisbeth Salanderovou. Vanessa je dívka s mimořádným talentem pro jazyky a taky pro zacházení s nožem. Živí se tím, že obstarává pro firmy, vlády i jednotlivce informace, většinou v zemích třetího světa.

I proto, že se narodila v Kamerunu, kývne na zakázku naftaře Richarda Burbanka, jehož adoptivní dcera Emily se nevrátila ze safari v Namibii. V doprovodu rodinného přítele Milese Bradforda se Vanessa s falešným pasem vydává do Afriky, kde ji dostihne jak pravda o Emilyině osudu, tak její vlastní minulost.

Autorka loni vydala další příběh s touto hrdinkou The Innocent a pracuje na třetím.

V televizi se podívejte na…

Dokonalý svět (Nova 4.6. od 21.20)

dokonalý svět

Seriál režiséra Víta Karase Dokonalý svět při svém premiérovém uvedení rozdělil diváky na dva nesmiřitelné tábory – jedni ho zcela zavrhli, protože je absolutně nezajímalo vyumělkované prostředí módního časopisu, v němž se odehrává, ani poněkud výstřední (pro nezasvěcené) hrdinové. Pro mnoho mladších divaček se ale stal kultovní podívanou.

A právě tento seriál se nyní vrací na obrazovky a s ním i pozlátkový svět módního měsíčníku Grace. Znovu se setkáme s ambiciózní a sebevědomou módní ředitelkou časopisu Michelle (Jitka Čvančarová), šéfredaktorkou Andreou (Tereza Brodská), zkušenou a moudrou redaktorkou Alžbětou (Jana Hlaváčová), ředitelem Davidem v podání Saši Rašilova a mnoha dalšími tu více tu méně obskurními postavami, z nichž každá prožívá vedle toho profesního i svůj barvitý soukromý příběh.

Na DVD si pusťte…

Den zrady

den zrady

Ve Spojených státech vrcholí prezidentská kampaň a u nás je o té první české už taky slyšet. Prostě ideální doba pustit si výborné drama, či spíše thriller, který režírovala herecká hvězda George Clooney.

Sám sobě ve filmu Den zrady svěřil postavu guvernéra Mikea Morrise, prezidentského kandidáta, okouzlujícího, charismatického, ideálního sympaťáka, který je však ochoten udělat pro svoji kariéru a prezidentskou funkci naprosto všechno. Vše odhalí primárky v Ohiu. Proměně tohoto svého idolu zblízka přihlíží mladý idealistický manažer volební kampaně Stephen Meyers (Ryan Gosling).

V dalších rolích účinkují další skvělí herci: Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei.