U čeho se pobavíte tento týden (16.7. - 22.7.)

Zábava 16. července 2012

Pokud se vám líbily filmové výlety s Woodym Allenem v Barceloně a Paříži, vypravte se společně s jeho hrdiny tentokrát do Říma. Také se můžete lecčemu užitečnému přiučit s Příručkou jadranské snoubenky, nahlédnout do duší dost divokých teenagerek a v romantickém filmu si oživit sladké první okamžiky zamilovanosti.

Do kina vyrazte na…

Do Říma s láskou

do říma s láskou

V hlavní roli starobylá italská metropole a v ní pod režijní taktovkou Woodyho Allena prožívají se svými hrdiny zamilované, komické i posmutnělé příběhy Jesse Eisenberg, Ellen Page, Woody Allen, Penélope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benigni, Greta Gerwig, Alison Pill, Judy Davis, Ornella Muti, Riccardo Scamarcio, Alessandro Tiberi, Maricel Álvarez, Monica Nappo, Flavio Parenti, Sergio Rubini, Vinicio Marchioni, Massimo Ghini, Antonio Albanese, Isabella Ferrari, Alessandra Mastronardi, Lina Sastri, Carol Alt, David PasquesiJesse Eisenberg, Ellen Page, Alec Baldwin, Roberto Benigni, Judy Davis a Ornella Muti.

Film je složený ze čtyř povídek. V prvním příběhu přijíždí postarší manželský pár do Říma, aby poznal nastávajícího své dcery. Další vypráví o prostitutce, která má za úkol splnit jakékoliv přání svého klienta. V následující části si italský dav splete úplně obyčejného muže a tatíka od rodiny s filmovou hvězdou, a obrátí mu tak život naruby. V poslední povídce zamíchají životem mladého amerického páru dvě nenadálé návštěvy.

Podívejte se na televizi…

Pusinky (ČT1, 19.7., 21.50)

pusinky

Máte doma teenagera? Pak by pro vás mohlo být užitečné nahlédnout do duší těch záhadných bytostí na rozhraní dětství a dospělosti. Tři kamarádky – Iška (Marie Doležalová), Karolína (Sandra Nováková) a Vendula (Petra Nesvačilová) právě odmaturovaly. Chtějí si studentskou bezstarostnost ještě trochu užít, a tak se vydávají na cestu do Holandska, kde plánují pár měsíců pracovat na farmě.

Proti jejich vůli se k nim přidává Vojta, Iščin mladší bratr (Oldřich Hajlich) coby „špion“ dívčina přísného otce. A právě tenhle naivní kluk se stane svědkem a zároveň i katalyzátorem rozpadu jejich vztahu a prvních kroků do drsné dospělosti. Debut oceněný mnoha cenami ze zahraničních festivalů režírovala Karin Babinská.

Přečtěte si…

Příručka jadranské snoubenky

příručka jadranské snoubenky

Zábavná knížka plná humoru a chutí i vůní slunného Balkánu je volně inspirovaná životem autorky Blanky Čechové a jejími zkušenostmi ze soužití v tradiční chorvatské rodině. A do ní se Češka může dostat jedině jako snoubenka. Nejprve jen tak naoko, ale postupně se ukáže, že s horkokrevným Baldem mají hodně společného, hlavně lásku k moři, jídlu a přímořskému způsobu života. Love story mezi Češkou, která vůbec neumí vařit, a chorvatským rybářem, kombinuje milostný román s recepty ze slunné Dalmácie.

Na DVD si pusťte…

Před úsvitem

před úsvitem

Může se to stát i vám. Sednete do vlaku a potkáte tam životní lásku. Třeba jako Jesse a Celine (Ethan Hawke a Julie Delpy), kteří se setkali ve vlaku na cestě po Evropě. Při společném poznávání Vídně vytuší vzájemnou spřízněnost. Lidé, místa a atmosféra města v nich probudí lásku, která je nevyhnutelným cílem jejich cesty. Společně sdílí naději, legraci, sny i obavy. Buďte u toho, když se zrodí mladá láska v den, který navždy zůstane v jejich vzpomínkách. Romantický příběh natočil režisér Richard Linklater.