U čeho se pobavíte tento týden (30.7.-5.8.)

Zábava 30. července 2012

Aktuální nabídka zábavy zahrnuje romantickou komedii o netradičním vztahovém trojúhelníku, trochu drsnější pohled na lásky v jednom českém zapadákově, na své si přijdou milovníci koček v knížce o mnoha podobách kočičí přítulnosti a fanynky upířího idolu Roberta Pattinsona poznají hercovu jinou tvář.

Do kina vyrazte na…

Méďa

méďa

Chcete-li se nenáročně pobavit a zároveň nahlédnout do mužské duše, vydejte se na komedii Méďa. Jeho hrdinou je John (Mark Wahlberg), který teď, v dospělosti, musí vyřešit své dětské trauma. Jako chlapeček se totiž cítil velmi opuštěný a toužil po tom, aby jeho plyšový vánoční dárek, medvídek Ted, ožil a začal mluvit. Stal se zázrak a mluvící medvěd se stal mediální hvězdou.

Jenže roky ubíhaly a chlupatému Tedovi zůstal jediný fanoušek – John. Stali se z nich nerozluční kámoši s podobným pohledem na život: klídek, holky pokud možno divošky a práce jen v nejnutnějším případě. Ovšem jejich okolí se na tohle podivné soužití dívá čím dál rozpačitěji. Všeho dost má už hlavně Johnova dívka Lori (Mila Kunis) a on dostane ultimátum: Buď Lori, nebo plyšák.

Režíroval Seth MacFarlane, který si ve filmu také zahrál.

V televizi se podívejte na…

Divoké včely (2.8., ČT1, 21.50)

divoké včely

Vítejte v kraji, kde lišky dávají dobrou noc a sny se mění ve skutečnost ještě hůř než kdekoli jinde. Hrdinové hořké komedie režiséra Bohdana Slámy žijí v zapadlé vesnici kdesi na severní Moravě, touží změnit své osudy, ale netuší, kde začít.

Osmnáctiletý Kája tajně zbožňuje prodavačku v místním krámku Božku, která však chodí s frajírkem Laďou, ale před očima má zpackaný život nejlepší kamarádky Jany. Ta živí rodinu, zatímco její muž Staňa utrácí všechny finance v hospodě na automatech… A když do vesnice přijede z Prahy Kájův starší bratr Péťa, který místo avizovaného studia prodává ponožky, začnou se vztahy mezi jednotlivými postavami pěkně zamotávat. Celá nahá pravda pak vyjde najevo pod vlivem vášní a alkoholu na hasičské zábavě.

Hrají: Tatiana Vilhelmová, Pavel Liška, Vanda Hybnerová, Zuzana Kronerová, Josef Polášek, Marek Daniel...

Přečtěte si…

Čekání na kocoura

čekání na kocoura

Láska ke kočkám spojuje hrdiny čtrnácti příběhů půvabné knížky Michaely Klevisové. „Do mého života kočky patří ode dne, kdy mě babička doprovázela ze školy, a cestou se k nám na kopci mezi vilami přidalo zrzavé kotě. Šlo za námi až domů a tam už zůstalo. Bylo mi sedm a od té doby jsem kočkařka,“ píše autorka v úvodu.

Kočkaři jsou podle ní zvláštní druh lidí: tolerantní, ohleduplní, vnímaví, umí přizpůsobovat pravidla vlastním potřebám a je jim vcelku jedno, co si o nich myslí ostatní. A přesně takoví jsou i hrdinové jejích povídek: Alice, která složitě hledá cestu k dospívající dceři, Delfína už nechce být dál single, Théo těžce nese stěhování z venkova do města, malý David se musí smířit s rozvodem rodičů…

Příběhy vám vykouzlí úsměv na rtech a zároveň vás i dojmou.

Na DVD si pusťte…

Miláček

miláček

Tento román světoznámého autora Guye de Maupassanta se dočkal celé řady filmových i televizních adaptací. Nejnovější je filmová verze režisérů Declana Donnellana a Nicka Ormeroda s Robertem Pattinsonem v titulní roli.

Téma románu vychází z Maupassantovy vlastní novinářské kariéry v buržoazní Paříži konce 19. století. Právě tam se ocitá chudý, leč pohledný a chorobně ambiciózní mladík Georges Duroy, který se díky milostným úspěchům u vysoce postavených žen dostává ze štěnicemi prolezlých brlohů až do těch nejokázalejších salónů. Bez zábran si pak užívá světa, ve kterém se politici přetahují o vliv s médii, světa, který je posedlý slávou a kde sex znamená moc.

Hrdinovy osudové ženy ztvárnily Uma Thurman, Kristin Scott Thomas a Christina Ricci.