U čeho se pobavíte tento týden (od 9.7. do 15.7.)

Zábava 9. července 2012

I tentokrát nabízíme pestrý výběr letního rozptýlení. Co třeba takový pohled do zákulisí mužských striptérů? Nebo snad nostalgickou připomínku dobrodružné romantiky ve filmové sáze o krásné markýze Angelice, či snad z jiného soudku psychothriller z dílny Michaela Koryty?

Do kina vyrazte na…

Bez kalhot

kultura bez kalhot

Příběh této komedie je inspirován zkušenostmi populární hvězdy Channinga Tatuma z dob, kdy pracoval jako striptér a o své herecké kariéře pouze snil.

Tatum však ve snímku nehraje sám sebe, ale svého staršího rádce Mika. Jeho postavu ztvárnil Alex Pettyfer. Matthewa McConaugheyho uvidíme v roli Dallase, vysloužilého striptéra a současného majitele klubu, v němž Mike se svým žákem vystupují.

Mike už roky následuje americký sen. Ve dne navrhuje originální nábytek, který by rád prodával, zatímco v noci okouzluje divačky ve striptérské revue, které dominuje jako hvězda každého představení.

Ve svém novém filmu se slavný režisér Steven Soderbergh obrací do světa mužských striptérů s poutavým příběhem, v němž je více než okouzlení ženami, penězi a radovánkami.

Podívejte se na televizi…

Angelika, markýza andělů (ČT1, So 14.7., 21.20)

kultura angelika

Máte náladu na nostalgické návraty? Mozkové závity si určitě odpočinou při sledování pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestě za láskou k hraběti de Peyrac. Angelika, markýza andělů je úvodní částí populární filmové série, která v celém světě proslavila herecké protagonisty v čele s Michèle Mercier, Robertem Hosseinem, Jeanem Rochefortem, Claudem Giraudem a Giulianem Gemmou.

Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera.

Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Z nenávisti se zrodila láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný, aby se to líbilo ješitnému králi. První z řady filmů o Angelice, které jsou od šedesátých let známy po celém světě.

Přečtěte si

Tak chladná řeka

kultura chladná řeka

Autor thrilleru Michael Koryta sbíral už v sedmnácti zkušenosti pro psaní kriminálek jako asistent soukromého detektiva. Literární kariéru začínal coby novinový reportér, od roku 2008 se věnuje psaní románů.

Po kriminálkách Dnes večer jsem se rozloučila a Hymna zármutku se nám představuje jako autor mystického příběhu Tak chladná řeka. Jeho hrdinou je třicátník Eric Shaw, kdysi nadějný filmař, jehož kariéra ztroskotala zároveň s jeho manželstvím. Dnes se živí tvorbou videí o zesnulých pro pozůstalé.

Na jednom pohřbu dostane nabídku na lukrativní zakázku: má natočit dokument o umírajícím miliardáři Campbellu Bradfordovi, jehož dětství a mládí v zapadlém lázeňském městečku v Indianě halí tajemství. Psychothriller se sugestivní atmosférou nezapře inspiraci klasikem žánru Stephenem Kingem – spíše než na potoky krve ale sází na plíživý děs ze zla, jež se skrývá v hlubinách lidské duše.

Na DVD si pusťte…

Albert Nobbs

kultura albert

Glenn Close se proměnila v titulního hrdinu irsko-britského dramatu Alberta Nobbse, oddaného a spolehlivého vrchního číšníka, který už řadu let slouží v Morrisonově hotelu. Ten patří Marge Bakerové, jež vede svůj dublinský podnik pevnou rukou a služebnictvu netoleruje sebemenší výstřelek.

Vždyť na místo každého jejího zaměstnance připadá v té době 19. století v Irsku zástup zoufalých uchazečů o práci. V těchto těžkých časech spoří Albert penci za pencí a sní o lepší budoucnosti, kdy si bude moci zařídit vlastní obchod s tabákem. Přestože je mezi kolegy pro svou umírněnou povahu a profesionalitu oblíbený, od ostatních si pečlivě udržuje odstup a nemá po všech těch letech ani jednoho opravdového přítele.

Zaběhlý život naruší až příchod malíře Huberta Page, kterého madam Bakerová z nedostatku ubytovacích kapacit pošle přespat do Nobbsova pokoje. Ovšem pro diváka tato postava chystá další překvapení.