U čeho se pobavíte tento týden (20.8.-26.8.)

Zábava 20. srpna 2012

Konec prázdnin oslavte návodem k osvěžení partnerského sexu, inspirujte se osudem jedné silné ženy, která se vloudila do hájemství mužů, nahlédněte přes rameno policejní vyšetřovatelce a nakonec si dopřejte trochu romantiky u zamilovaného filmu.

Do kina vyrazte na…

Svatá čtveřice

Bavte se od 20.8. 5

Máte-li pochybnosti, zda váš sexuální život poněkud neskomírá či neupadá do nudy, můžete načerpat inspiraci u režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Michala Viewegha v romantické komedii Svatá čtveřice. Budete sledovat příběh dvou manželských párů, které se rozhodly vyřešit stereotyp manželské erotiky poměrně originálně, a to v exotickém prostředí karibského ostrova, kde se děj filmu z velké části odehrává.

Hrdinové Svaté čtveřice, sousedé z dvojdomku a také kolegové elektrikáři Ondra (Hynek Čermák) a Vítek (Jiří Langmajer), dostanou nabídku na „brigádu“ na karibském ostrově, kde hurikán poničil elektrické vedení. Jsou kamarádi a také jejich manželky, Dita (Viktorie Čermáková) a Marie (Marika Procházková), se mají rády. Prostě idyla, kterou ruší jediná věc. Nuda v posteli. Změní tuhle situaci společná cesta čtveřice do exotického ráje?

V televizi se podívejte na…

Neobyčejné ženy: Amelia Earhart (22.8., ČT2, 20.50)

Bavte se od 20.8. 2

Bylo o ní natočeno několik hraných filmů, například televizní z roku 1976 se Susan Clark v titulní roli či novější z roku 2009 nazvaný Amelia s Hilary Swank. A o kom je řeč? O Amelii Earhart, legendární pilotce, která se stala v roce 1923 teprve šestnáctou ženou v Americe, jež dosáhla na pilotní licenci Mezinárodní letecké federace.

Bylo jí tehdy pouhých šestadvacet let. Její první letadlo byl dvojplošník Kinner Airster přezdívaný pro svou žlutou barvu Kanárek. K celosvětové slávě přispěl první přelet přes Atlantik. Prožila úžasný vztah s charismatickým obchodním partnerem a posléze manželem Georgem Putnamem. V roce 1937, během pokusu obletět svět, však Amelia Earhart nad Pacifikem zmizela.

Její skutečný strhující příběh o uskutečnění celoživotní touhy létat ožil v dokumentu ze třináctidílného cyklu BBC.

Přečtěte si…

Neunikneš

Bavte se od 20.8. 4

Strávit volné chvíle s dobrou detektivkou není nikdy marné. Čeští čtenáři si už stačili oblíbit komisařku Ingrid Bergmanovou ze série severských detektivek oblíbené autorky Christiny Larsson. V novém příběhu, odehrávajícím se těsně před Vánocemi, musí hrdinka řešit případ známého podnikatele, který je nalezen zavražděný v koupelně své luxusní vily.

Místo idyly rodinných svátků čeká na policistku spletitý případ s mnoha podezřelými. Zároveň před ní stojí úkol najít muže, který soustavně pronásleduje a vydírá její kolegyni Malin...

Na DVD si pusťte…

Talisman

Bavte se od 20.8. 3

Která čtenářka romantické literatury by neznala jméno autora mnoha bestsellerů Nicholase Sparkse? Právě podle jeho předlohy vznikl film Talisman se Zakem Efronem, Taylor Schilling a Blythe Danner v hlavních rolích.

Jeho protagonistou je seržant americké námořní pěchoty Logan Thibault, který po své třetí misi v Iráku odcestuje do Severní Karolíny, aby zde hledal neznámou ženu, jejíž fotka byla jeho talismanem během války.

Strhující a hluboce dojemný film, oceňovaný i kritikou, je označován jako nejlepší snímek podle Nicholase Sparkse od Zápisníku jedné lásky z roku 2004.