U čeho se pobavíte tento týden (27.8.-3.9.)

Zábava 27. srpna 2012

Zpestřete si pozdní léto žhavým filmovým tancem, pobavte se výtečnou komedií o tom, jak dvojice lesbických matek vychovává párek zvídavých teenagerů, přečtěte si novou knížku Haliny Pawlowské, ve které radí (nejen) dceři, a užijte si společně s Miley Cyrus něco té romantické lásky.

Do kina vyrazte na…

Let´s Dance: Revolution

Bavte se od 27.8. 4

Pokud máte rády filmy jako Hříšný tanec, vydejte se do kina na jakousi novodobou variantu tohoto snímku o hudbě, pohybu, vášni a lásce.

Hrdinkou příběhu je mladá tanečnice Emily (Kathryn McCormick), která přijíždí do Miami s velkým snem tančit na profesionální úrovni. Na jedné plážové party se seznámí se Seanem (Ryan Guzman) a protančí s ním celou noc. Sean vede provokativní pouliční hnutí MOB, které tančí na nejrušnějších místech ve městě a také v netradičních prostorách, jako jsou muzeum, banka nebo dokonce rušná křižovatka. Jejich hlavním cílem je způsobit co největší šok.

Sean Emily postupně učaruje, dívka se rozhodne se do jeho tanečního projektu zapojit a brzy se stane jeho hlavní tanečnicí. S tím ovšem nesouhlasí Emilyn otec, bohatý byznysman, který chce zabránit aktivitě celého tohoto „podezřelého“ spolku. A tak když se blíží rozhodující vystoupení, je ve hře mnoho...

V televizi se podívejte na…

Děcka jsou v pohodě (ČT2, 28.8., 21.45)

Bavte se od 27.8. 2

Chytrá, zábavná a taky velmi úspěšná jak na festivalech, tak divácky je americká komedie režisérky Lisy Cholodenko Děcka jsou v pohodě. Vypráví příběh lesbického páru, lékařky Nic (Annette Bening) a nedostudované architektky Jules (Julianne Moore), kterému obrátila život naruby zvídavost jejich dospívajícího syna.

Patnáctiletý Laser se stejně jako jeho čerstvě dospělá sestra Joni narodil ze semene anonymního dárce. Chlapec se však chce za každou cenu dozvědět, kdo je jeho biologickým otcem. Přemluví sestru, aby v kryobance zjistila totožnost jejich otce. Ukáže se, že je jím sympatický majitel restaurace Paul (Mark Ruffalo). Ovšem setkání, jež mělo původně jen ukojit chlapcovu zvědavost, přeroste do rodinné krize.

Režisérka Lisa Cholodenko, která se přiznala k vlastní lesbické orientaci už na střední škole, se zhostila tématu s nadhledem a smyslem pro humor, aniž by zatajovala jeho vážnou stránku. Její studie rodinných vztahů vykazuje nečekanou hloubku. Zásluhu na přesvědčivém vyznění má přesné herecké obsazení tří hlavních protagonistů, kteří si odnesli za své výkony řadu ocenění, mj. Cenu newyorských filmových kritiků (Bening, Ruffalo), Zlatý glóbus (Bening + nominace pro Moore) a také oscarové nominace (Bening, Ruffalo). Skvělí jsou i mladí herci Mia Wasikowska a Josh Hutcherson v úlohách dětí.

Přečtěte si…

Až se mě dcera zeptá

Bavte se od 27.8. 1

„Nikdy mne nenapadlo, že by má dcera stála o nějaké rady, notabene moje! Často mi zdůrazňovala, že ví všechno líp, protože je přece o pětadvacet let mladší! Teď je všechno jinak, ne proto, že bych zázračně omládla (což by se mi líbilo), ale protože má dcera si založila rodinu,“ říká autorka Halina Pawlowská k námětu své nové knihy, která může sloužit jako zábavný průvodce vztahem matky a dcery, jež se staví na vlastní nohy.

A témata, o nichž je řeč? Ta se přece sama nabízejí: Co uvařit, aby byl milovaný muž spokojen? Jak si získat sympatie tchyně? Co dělat se šunkou, aby neoschla?

Spisovatelka dodává: „V téhle knížce najdete odpovědi na otázky mé dcery, konkrétní recepty i rady, jejichž pravdivost je ověřená zkušenostmi. A jestli náhodou i vy potřebujete vědět, jak rychle a bezbolestně zkrásnět a co předložit bestii, která koketuje s vaším mužem, tak se nechte inspirovat!“

Na DVD si pusťte…

LOL

Bavte se od 27.8. 3

Zajímá vás, čím žijí vaše dospívající děti? Jak vypadá svět dnešních teenagerů? Nová romantická komedie režisérky Lisy Azuelos je autentickým příběhem, který výstižně zachycuje současnou teenagerskou realitu prostřednictvím vztahu matky Anne (Demi Moore) a dcery Loly (Miley Cyrus).

Takže vás mimo jiné čeká poučná výprava do světa Facebooku, YouTube, Twitteru a dalších „teritorií“, vesměs vzdálených technologicky negramotným rodičům.

V dalších rolích se setkáme s Adamem G. Sevanim, Ashleym Greenem či Thomasem Janem.