U čeho se pobavíte tento týden (10.9.-16.9.)

Zábava 10. září 2012

Nenechte si ujít film Druhá šance o tom, jak bude možná vypadat vaše manželství, pokud vydrží 31 let. Láska v mnoha podobách vás pobaví i v komedii Účastníci zájezdu. Určitě se nebudete nudit s kriminálkou Pomsta. A klasickou romantikou vás nostalgicky naladí film Sabrina.

Do kina vyrazte na…

Druhá šance

druhá šance

I když má hrdinka filmu Kay (Maryl Streep) vlastně všechno, co by jí mělo stačit ke spokojenému životu – hezký dům, spolehlivého manžela Arnolda (Tommy Lee Jones) a spokojené dospělé děti, šťastná není. Cítí se osamělá, zbytečná a nemilovaná. Z manželství se už dávno kamsi vytratila vřelost, intimita, něha, zbyl jen šedivý stereotyp.

Problém je, že to muž tak necítí a nechce na jejich vztahu nic měnit. Pak ho jednoho dne postaví Kay před ultimátum: pojedou do vzdáleného městečka za renomovaným manželským poradcem Feldem (Steve Carell), aby jim pomohl vzkřísit jejich vyhasínající manželství. A šoková terapie kupodivu zabírá…

V televizi se podívejte na…

Účastníci zájezdu (16.9., Nova, 20.20)

zájezd

Komedie podle románu nejpopulárnějšího současného českého spisovatele Michala Viewegha je přehlídkou nejrozmanitějších lidských typů a vztahů. Sledujeme skupinu turistů, kteří vyrážejí na Jadran v autobuse řízeném dvěma svéráznými šoféry (Pavel Liška a Miroslav Krobot).

Najde sympatická Jolana (Anna Polívková) konečně nějakého partnera? Budou se její rodiče (Eva Holubová a Bob Klepl) stále hádat o hlouposti? Zamiluje se populární zpěvák a sexy idol Max (Ondrej Kovaľ) do naivní krásky, průvodkyně Pamely (Jitka Kocurová)? A ještě další příběhy ztvárnil režisér Jiří Vejdělek do zábavné, ale i docela chytré komedie o tom, jací jsme.

Přečtěte si…

Pomsta

pomsta

Britská spisovatelka Val McDermidová byla šestnáct let novinářkou a v posledních letech sklízí velké úspěchy jako autorka napínavých psychologických thrillerů. Její kniha Zpěv sirén získala v roce 1995 Cenu Zlaté dýky za nejlepší detektivní román roku.

Její nový román Pomsta opět přivádí na scénu sériového vraha, jehož pouhé jméno Jacko Vance nahání strach až do morku kostí i samotným detektivům. A nyní se vynořuje z temnot ještě vyšinutější a mazanější než dříve, hnán myšlenkami na zničující pomstu kriminalistovi Tonymu Hillovi a vrchní inspektorce Carol Jordanové za roky, které jejich přičiněním strávil ve vězení. Nikdo netuší, kdy a kde Jacko udeří.

Na DVD si pusťte…

Sabrina

sabrina

Možná znáte stejnojmenný remake této klasické komedie s Harrisonem Fordem a Juliou Ormond, ale původní film slavného režiséra Billyho Wildera z roku 1954 s Audrey Hepburn a Humphreyem Bogartem je nedostižný.

Hrdinkou romantické podívané je Sabrina, chudá dívka a šedá myška, která bydlí nedaleko příbytku bohaté rodiny. Už od dětství si vysnila podobný svět a dokonce se zamilovala do jednoho ze dvou bratří. Ti si jí ale moc nevšímají, a tak ji ani po letech nepoznají, když potkají krásnou atraktivní ženu v jednom z místních obchodů. Háček je v tom, že ona miluje mladšího playboye Davida, zatímco do ní se zamiluje starší, seriózní a vážný Linus.