U čeho se pobavíte tento týden (17.9.-23.9.)

Zábava 17. září 2012

Nenechte si ujít výbornou českou retro kriminálku Ve stínu se strhujícím Ivanem Trojanem, rozšiřte si informace o tom, jak správně hubnou zkušené terapeutky, zlepšete si náladu komedií Ženy v pokušení a pobavte se i dojímejte příběhem sympatického vdovce se třemi dcerami v příběhu Život podle Dana.

Do kina vyrazte na...

Ve stínu

ve stínu

Ivan Trojan coby kapitán kriminálky Hakl nesejde z plátna a už jen kvůli jeho výkonu (ale nejen kvůli němu) stojí za vidění retro drama režiséra Davida Ondříčka.

Napínavý děj se odehrává v někdejším Československu 50. let minulého století, těsně před měnovou reformou. Hakl vyšetřuje krádež v klenotnictví. Jenže zmanipulované důkazy, jak je nastražila tajná bezpečnost, vedou úplně jiným směrem než k pravdě.

Z nařízení Státní bezpečnosti přebírá Haklovo vyšetřování major Zenke (Sebastian Koch), policejní specialista z NDR. Jenže výsledky jeho „pátrání“ jsou zásadně odlišné od těch, k nimž dospěl zkušený kriminalista Hakl. A protože si nehodlá své podezření nechat pro sebe, ohrožuje tím nejen vlastní kariéru i život, ale celou svou rodinu – manželku (Soňa Norisová) a malého syna.

V televizi se podívejte na...

Ženy v pokušení (Nova, 23.9., 20.20)

ženy v pokušení

Komedie režiséra Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení patřila v kinech k hitům a bezpochyby pobaví i na obrazovce.

Když čtyřicetileté psycholožce Heleně (Lenka Vlasáková) uteče manžel s mladou exotickou milenkou, dá jí její matka, excentrická bývalá operetní diva Vilma (Eliška Balzerová), neocenitelnou radu: „Přesedlej na jiného hřebce, kup si sexy hadříky a krásné botičky na tom nejvyšším možném podpatku. Dělají totiž pěkné nohy.”

Ovšem nejmladší z rodinného tria, dvacetiletá Helenina dcera Laura (Veronika Kubařová), vidí lásku ještě mladicky romantickýma očima a ve věci citů poněkud tápe.

A tyhle tři ženy proplouvají rozbouřeným mořem citů, nenávisti i odpouštění jak k sobě navzájem, tak i k mužům kolem. Okouzlující ženskou sestavu doplňuje neméně atraktivní a zábavná trojice mužská v podání Romana Zacha, Jiřího Macháčka a Vojtěcha Dyka.

Přečtěte si...

Vím, proč jím

vím proč jím

Autorka Dorota Sanecká je psychoterapeutka, která začínala s léčením závislosti na alkoholu, ale protože sama bojovala s nadváhou, aplikovala své poznatky na boj se závislostí na jídle. Své zkušenosti s prací na sobě autorka shrnula v této knize.

Ženy, které mají za sebou dlouholeté diety a hladovky, vede k tomu, aby od základů přeorganizovaly svůj život a změnily svůj přístup. „Změňte své myšlení o jídle a tato kniha už bude poslední, kterou budete k hubnutí potřebovat! V první řadě musíte začít pracovat na své psychice, nikoliv na fyzickém těle. Přeorganizujte si čas, svou domácnost, své zásoby potravin, přehodnoťte svůj postoj k dietám i ke zdraví,“ tvrdí zkušená terapeutka na základě vlastních zkušeností.

Na DVD si pusťte...

Život podle Dana

život podle dana

Steve Carell coby ovdovělý otec Dan vychovávající tři pubertální dcery a Juliette Binoche jako jeho múza Marie, která ovšem chodí s jeho mladším bratrem – to je východisko melodramatického, komediálně laděného filmu režiséra Petera Hedgese.

Dan se živí tím, že píše do novin sloupky, ve kterých radí, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní je ale poněkud rozvrácený. Tři jeho dcery mu dospívají před očima a on se snaží jim být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zmizel po smrti manželky před čtyřmi roky v záplavě starostí. Dan se uzavřel do sebe a utápí se ve vnitřních depresích. Jednoho dne se ale něco změní. Na prázdninách se zamiluje do krásné Marie...