U čeho se pobavíte tento týden (24.9.-30.9.)

Zábava 24. září 2012

Jak si užít poslední zářijový týden? Vydejte se s partnerem na strhující westernové drama, kde nechybí smrt ani láska. V televizi si nenechte ujít příběh jednoho amerického manželství se skvělým Leonardem DiCapriem a ještě lepší Kate Winslet. Nechte se napínat dalším příběhem „sběratelky kostí“ a pobavte se v exotickém ráji ve společnosti Paula Rudda a Jennifer Aniston.

Do kina vyrazte na…

Země bez zákona

lawless

Je to sice trochu drsnější podívaná, ale rozhodně stojí tenhle film režiséra Johna Hillcoata za vidění. Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku a odnesl si z ní hluboké jizvy na duši. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů odlišuje svou vnímavostí a citlivostí, jako by se do drsného prostředí ani nehodil.

Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikaví bratři si vybudovali prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Jejich nekalé podnikání chce zarazit zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit a do jejich životů vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska).

V televizi se podívejte na…

Nouzový východ (30.9., Nova Cinema, 20.00)

nouzový východ

Život americké střední třídy umí režisér Sam Mendes přiblížit dokonale. Jeho drama Nouzový východ se velmi podobá jeho někdejší oscarové Americké kráse, i když se jeho děj odehrává o nějaké to desetiletí dříve. I tady vidíme, jak nefunkční je ta nejobecnější představa o naplnění amerického snu - tedy poklidný rodinný život v úhledném domku na předměstí.

Smutnými hrdiny dramatu Nouzový východ jsou mladí manželé Frank (Leonardo DiCaprio) a Abby (Kate Winslet). Sice také žijí nevzrušivým životem střední třídy jako jejich sousedé, ale cítí, že do tohoto prostředí nepatří. Abby neláká kariéra ochránkyně domácího krbu a vychovatelky vlastních dětí. Chtěla by se stát herečkou, proto se snaží Franka přemluvit k přestěhování do Paříže. Ale ani Frankovi se monotónní kariéra kancelářské krysy nezamlouvá, jenže místo snění o Paříži se oddává alkoholu a vnadné kolegyni.

Jak se hroutí jejich společné plány a touhy, upadá i jejich vztah. Jedinou cestu zpátky představuje radikální řešení, ke kterému by však oba museli najít odvahu a sílu.

Přečtěte si…

Temné kosti

temné kosti

Pokud jste fanoušky krimiseriálu Sběratelé kostí, máte další šanci setkat se s jeho hrdinkou Temperance Brennanovou.

Do města se na automobilové závody sjíždí na dvě stě tisíc fanoušků a u charlottského okruhu se v sudu s asfaltem najde tělo. Vzápětí se v kanceláři Temperance Brennanové v Úřadu soudního lékařství okresu Mecklenburg objeví Wayne Gamble, mechanik jedné ze stájí soutěžících v NASCAR, a vypráví jí svůj šokující příběh.

Před dvanácti lety jeho sestra Cindi, tehdy studentka posledního ročníku střední školy a začínající automobilová závodnice, zmizela i se svým přítelem Calem Lovettem. Mohlo by nalezené tělo patřit Cindi nebo Caleovi?

Příběh plný tajemství a smrti se rozvíjí ve čtrnáctém napínavém románu úspěšné autorky Kathy Reichs.

Na DVD si pusťte…

Tohle je ráj

tohle je ráj

Slunečné léto si můžete vrátit díky komedii režiséra Davida Waina.

Určitě jste taky někdy zatoužili uniknout shonu velkoměsta podobně jako hrdinové tohoto příběhu - George (Paul Rudd) a Linda (Jennifer Aniston), žijící v neustálém stresu na Manhattanu. Ovšem někdy to může být ošidné a idyla se nekoná.

Když George přijde o práci, jedinou jejich možností je odstěhovat se do Atlanty, kde bydlí Georgeův nesnesitelný bratr. Cestou do Atlanty ale dvojice náhodou narazí na Elysium, idylickou komunitu, která se snaží žít po svém. Bude pro ně Elysium znamenat tolik potřebný nový start, nebo způsobí jenom další potíže?

V dalších rolích vás pobaví Justin Theroux, Alan Alda, Malin Åkerman a Ken Marino.