U čeho se pobavíte tento týden (3.9.-9.9.)

Zábava 3. září 2012

Vypravte se na filmový portrét žokeje Josefa Váni, který čelí věku i úrazům s neuvěřitelnou odhodlaností. Přečtěte si zábavný návod na to, jak se coby žena prosadit v profesi, prožijte s Julií Roberts rodinné drama a s Hilary Swank příběh sesterské lásky.

Do kina vyrazte na…

Váňa

Bavte se od 3.9. 1

Jeho jméno je pojmem. Jeho život zajímá i ty, kteří se o dostihový sport vůbec nezajímají. Soupeřit na prahu šedesátky s konkurenty o dvě generace mladšími, znovu a znovu léčit těžká zranění a stále vítězit – to je tajemství legendárního žokeje Josefa Váni.

Režisér Jakub Wagner postupně odkrývá vnitřní svět jeho myšlení a dovolí divákovi ojedinělým způsobem prožít jeden rok v blízkosti tohoto malého charismatického muže. Film zároveň poodkrývá zákulisí dostihového sportu, které není vždy takové, jak ho známe z hraných filmů.

Váňa je fenomén nejen kvůli tomu, že v padesáti devíti letech poosmé vyhrál Velkou pardubickou - potřetí v řadě, ale především kvůli svému přístupu ke všemu, co dělá.

V televizi se podívejte na…

Světlušky v zahradě (7.9., Nova Cinema, 20.00)

Bavte se od 3.9. 2

Částečně autobiografické americké melodrama režiséra Dennise Lee líčí v několika prolínajících se časových rovinách osudy manželů Taylorových, jejich dětí i životních partnerů, které vyhrotí nečekaná tragédie…

Pro Lisu, jejího manžela Charlese (Julia Roberts a William Dafoe), syna Michaela (Ryan Reynolds) a dceru Ryne (Shannon Lucio) to měla být příjemná oslava v domě Lisiny sestry Jane (Emily Watson). Tragická autonehoda, při níž Lisa umírá, však plány nečekaně zhatí. Na pohřbu se objevuje i Michaelova manželka Kelly (Carrie-Anne Moss), která se svým mužem nežije, a právě ona svou přítomností otevírá Pandořinu skříňku plnou tajemství a otevírá cestu ke smíření a odpuštění.

Přečtěte si…

Hodný holky nikdy nedostanou přidáno

Bavte se od 3.9. 3

Lois P. Frankelová je koučkou a vyhledávanou řečnicí, která svým vtipným projevem dokáže zaujmout, vzdělávat a bavit široké publikum a je rovněž autorkou řady uznávaných knih. Má pro vás jednoduchý a rychlý návod na to, aby vás ostatní vnímali jako silnou a odvážnou ženu, kterou ve skutečnosti jste.

Mnoho žen má pocit, že jejich potenciál není plně využitý, že je nadřízení přehlížejí při povyšování a že se jim nedostává odpovídajícího respektu od kolegů. Tato kniha je o chybách, které ženy často v práci dělají. Je plná rad, jak vzít kariéru pevně do svých rukou a být asertivnější, zodpovědnější, odvážnější a dospělejší.

Na DVD si pusťte…

Odsouzení

Bavte se od 3.9. 4

Thriller natočený podle skutečné události přináší nezapomenutelný výkon oscarové Hilary Swank a Sama Rockwella. Vypráví strhující drama Betty Anne Watersové, mladé ženy, které se zhroutí svět poté, co je její milovaný bratr Kenny (Sam Rockwell) usvědčen z vraždy a odsouzen k doživotnímu vězení. Ona je však naprosto přesvědčena o tom, že je nevinný. S pomocí nejmodernějších vyšetřovacích technik tak započne dlouhou cestu za prokázáním bratrovy neviny.