Česká slast: odhalte, jaké rozkoše můžete potkat při výletech po Česku

Zábava 30. března 2013

Jestli vás srdce táhne k thajské kuchyni a buddhistickým chrámům, asi vás nový speciální časopis nenadchne. Ale jestli horujete pro svíčkovou a bramboráky, je to pro vás to pravé.

Právě nastává sezona výletů a cestování a taky se hodí každý dobrý průvodce, plný map a tras a tipů na výlet. Tenhle ale má něco víc než jenom seznam hradů a zámků a sjízdných řek nebo cyklocest. A to něco je důraz na českou kuchyni. Najdete tady zasvěcené informace o svíčkové, bramboráku a dalších hitovkách, které nesmí chybět na stole v žádné domácnosti. Kdybyste náhodou nevěděli, jak na ně, tak tady najdete i recepty, stejně jako recepty na věci méně známé, jako je třeba plzeňská brčálka.

Bedlivým okem nad vařením tady bdí mistr kuchař Sapík, který dodal svoje oblíbená jídla i tipy na vaření. Taky se dozvíte, kde sehnat nejlepší med, ovoce, mléko nebo zeleninu, a dostanete mapy pivovarů, vinic a hradů.

Časopis je právě na stáncích a můžete ho mít buď samostatný za 49 korun, nebo s dárkem od firmy Tescoma za 59 korun. A vydrží vám zaručeně jako zdroj nápadů na výlet i do kuchyně pro celé léto.