Máte ráda horory? Pak si kupte nový speciál Květů o vraždách

Zábava 30. dubna 2013

Kdepak výmysly filmových režisérů a scénáristů, ale skutečné události, z nichž jde mráz po zádech! Počtěte si o nich v novém speciálu Květů Vraždy, které otřásly Českem.

Letos uplyne 40 let od okamžiku, kdy Olga Hepnarová usmrtila náklaďákem osm lidí. Před 20 roky skonala rukou zabijáků poslední oběť aktérů tzv. orlických vražd. Také docela čerstvá aféra, metylalkoholová, se zařadila mezi nejděsivější. Vedle těch spojených se jmény Hojer, Straka, Stodolovi, Zelenka…

S jejich hrůznými činy jste se seznámili v krimi speciálech už v minulosti, ale stojí za to je znovu připomenout. Nejen proto, že se někdy objevily nové okolnosti, ale hlavně jako memento. Jeden dávný smutný příběh má titulek Jak málo stačí k vraždě. Stejný by se však dal použít i u dalších.

Stačí špatně vychovat dítě, chybovat při lékařské diagnóze, podcenit varovné signály… Nebo se rychle zorientovat v džungli divokého budování kapitalismu, kde „loupeživí rytíři“ nabyli dojmu, že mohou úplně všechno.

Následující stránky jsou samozřejmě také sondou do práce našich špičkových kriminalistů. Těm, kteří dali dohromady takové indicie, že mohli ukázat na gaunery bez špetky pochybností, patří velké díky. A před jejich kolegy, jimž se to podařilo navzdory špinavým hrám bezskrupulózních mocných, lze jedině smeknout.

Pro speciál Květů Vraždy, které otřásly Českem si zajděte do trafiky od 25. dubna. Stojí 25 Kč.