Vzpomínáte s láskou na Václava Havla? Zajděte si na výstavu

Zábava 26. července 2013

Výstavu s všeříkajícím názvem PREZIDENT můžete navštívit na dvou místech v Řevnicích - v kavárně Modrý domeček, Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 3, a v budově ZUŠ, Mníšecká 29. A co je vůbec nejlepší, koupí lístku přispějete na dobrou věc.

I když Václav Havel fotografování příliš rád neměl, přesto byl díky svému charismatu a bezprostřednosti velmi fotogenickou osobností. To dokazují neformální, občas i vtipné snímky, které nejsou sentimentální vzpomínkou, jak by někdo mohl očekávat.

Výstava je koncipována jako pocta Václavu Havlovi, prezidentu a člověku. Je spontánním nápadem těch, kteří měli možnost sledovat Václava Havla v letech 1988 až 2011 hledáčkem reportážního fotoaparátu.

Komu pomůžu?

Výstava fotografií PREZIDENT Václav Havel pomáhá Občanskému sdružení Náruč a jeho Modrému domečku v Řevnicích až do 31. srpna 2013.

Cílem výstavy je dobročinná akce na pomoc OS Náruč, které provozuje Denní stacionář Náruč v Dobřichovicích a chráněnou kavárnu Modrý domeček v Řevnicích. Cílem tohoto sdružení je začleňování lidí s mentálním postižením a s duševním onemocněním do běžného života.

Fotografie Václava Havla od 24 fotoreportérů ČTK budete moci nejen zhlédnout, ale i zakoupit. Výtěžek z prodeje a ze vstupného podpoří pracovní uplatnění osob s mentálním postižením a s duševním onemocněním v novém projektu OS Náruč, kterým bude „obchůdek na kolejích“ v budově starého nádraží v Řevnicích. A přispět můžete i vy (koupí vstupenky za 80,- Kč, nebo knihy fotografií za 500,- Kč, či fotografie samotné 950,- Kč).

Výstavu, která je součástí 8. řevnického Fotosalonu, pořádá Náruč společně se ZUŠ Řevnice, Městským kulturním střediskem a ČTK za výrazného přispění firmy Profi Credit.

Otevírací doba:

  • kavárna MD (Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 3): po 12 – 19 h, út – so 9 – 19 h, ne 9 – 17 h

  • budova ZUŠ Řevnice (Mníšecká 29): čt, pá, so a ne 13 - 18 h, po a út zavřeno (vstupné 80 Kč/osoba)

Výstava potrvá až do soboty 31. srpna 2013.