Nic pro slabé povahy: ochutnávka velmi výživově hodnotných a snad prý lahodných jídel čeká v neděli v Zoologické zahradě v Praze.
Připravili ji zaměstnanci zoo ve spolupráci se studenty Přírodovědné fakulty UK na tradiční Den hmyzožravců. U Vzdělávacího centra pražské zoo můžete ochutnat třeba oběd podle tohoto receptu:
- Mouční červi na česneku: 1 dl červů spaříme horkou vodou, necháme okapat. Na pánvi rozhřejeme olej, červy smažíme a posypeme dvěma špetkami soli a dvěma špetkami granulovaného česneku či rozmačkaným stroužkem.
- Saranče v sezamovém trojobalu: saranče spaříme, obalíme v těstíčku z vajec, soli a koření, poté ve strouhance smíchané se sezamovým semínkem. Dáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.
Daly by si vaše děti brouka?
A co vy sami? Pojďte vyzkoušet svůj žaludek.
Co ještě můžete vidět?
No, ale kdybyste odvahu ochutnat nenašli, můžete si třeba poslechnout speciální komentované prohlídky o stravě chovanců zoo podle tohoto programu:
10.00 - Krmení hrabáčů (pavilon Africký dům)
11.00 - Krmení axolotlů (před Vzdělávacím centrem)
12.00 - Co si nosí ježek na bodlinkách? (před Vzdělávacím centrem)
13.00 - Jídelníček chameleona obrovského (před Vzdělávacím centrem)
14.00 - Co svačí čukvala a trnorep? (před Vzdělávacím centrem)
15.00 - Jak si pochutnává gekončík? (před Vzdělávacím centrem)