Víte, co to je videomapping? Zjistěte to o víkendu

Zábava 20. září 2013

I když je název trošku tajuplný, videomapping není nic jiného než promítání různých grafik, videosekvencí a klipů na stěny budov. A kdy jindy byste se s ním měli seznámit než teď v sobotu, kdy budete mít možnost obdivovat špičky v tomto oboru. A ještě si k tomu budete moct nakoupit pár stylových hadříků!

Již nadcházející sobotu se Znojemsko promění v místo plné kultury a nakupování za skvělé ceny a za doprovodu DJs v rámci oslav 10 let outletového centra Freeport Hatě.

Těšit se můžete nejen na koncert Tatabojs, kteří na náměstí ve Znojmě natočí v rámci svého vystoupení klip, ale hlavně na již zmíněný videomapping, při němž se doslova stanete součástí jiné reality.

videomapping 1

Vystoupí i skupina Tatabojs.

Videomapping pro Znojmo a oslavy Freeportu připravilo studio HUCOT - občanské sdružení / tým mladých multimediálních designérů zabývajících se novými a digitálními technologiemi. Všechny členy týmu spojuje zejména vizuální komunikace, grafický design, práce s videem, multimédii a internetem.

Designér známý pod jménem SKÁKALA patří mezi špičky videomappingu na domácí scéně. Jako jediný Čech je držitelem ocenění Red Dot – The Best of the Best za animaci pro holandskou agenturu Fabrique. S uskupením Hucot začal úspěšnou spolupráci pro soutěžní festival světla Septembeam v Olomouci v roce 2011, který se svým videomappingem společně vyhráli. Následující rok vytvořili unikátní interaktivní videomappingovou instalaci pro polskou Toruń a její každoroční festival Skyway.

videomapping 4

Na konceptu pro znojemský videomapping spolupracoval také designér Martin Jedlička, který společně se SKÁKALOU založil putovní designérské studio Nomad Design, ve kterém dnes oba působí. Také spolupracuje se studiem 2FRESH v roli design samuraje na špičkových projektech.

videomapping 3

Vážně ještě váháte, co se sobotním večerem?