Nabijte se na cestách energií ze slunce!

Zábava 5. června 2015

Jedete na dovolenou do přírody a nechcete s sebou tahat spousty baterií, které pak ani nevíte, kde máte? Vybavte se raději solárními panely. Jsou skladné, lehké a dokáží zázraky!

Velmi oblíbené jsou zejména malé solární nabíječky pro dobíjecí tužkové baterie nebo větší a výkonnější zařízení, které už dokáží nabíjet i notebooky, mají USB vstup pro mobilní telefony, přehrávače hudby, kapesní počítače a další elektronická zařízení. Solární panely jsou zpravidla voděodolné, takže si je můžete připevnit na batoh a budou tak sbírat potřebnou energii celý den. Velký úspěch podle něj slaví také solární lampy, svítilny, hudební reproduktory nebo solární sprchy. „Voda se ohřívá pomocí slunečního záření v umělohmotném plochém vaku se závěsnou rukojetí, který nezabere mnoho místa, ale má slušný objem. Teplotu vody zjistíte díky teploměru, když je studená, šup s ní ještě na chvíli na slunce," doporučuje Jaroslav Skalka.

solarni set

Vybavte se do přírody

Celkem 115 značek, 320 postavených stanů, velké spacákové ležení, vůbec největší výběr outdoorového oblečení a obuvi v ČR – to vše na vás čeká na Výstavě stanů a vybavení do přírody, která se koná od 30. 5. do 9. 8. 2015 v pražských Letňanech. Na ploše 10 000 m² najdete největší nabídku pro kempování, turistiku a pobyt v přírodě. Vše si můžete vyzkoušet, poradit se s nezávislými odborníky, nebo si jen tak poležet v populárním spacákovém ležení či se uvelebit v některém ze stanů. Děti si mohou zařádit v dětském koutku, na všechny čekají speciality světové kuchyně v Klubu cestovatelů.