- Mrkev – je účinná při potížích kloubů, tuhnutí vaziv a svalových křečích. Zlepšuje funkci nervové soustavy, paměť, prospívá cévám a krevnímu oběhu.
- Česnek – vylučuje z těla těžké kovy, posiluje imunitu a blokuje růst nádoru.
- Olivový olej – podporuje správnou činnost žlučníku a snižuje cholesterol.
- Chřest – nemá téměř žádné kalorie, zato je bohatý na vitaminy skupiny B, betakaroten a minerální látky.
- Ořechy – regulují krevní tlak a udržují nízkou hladinu cholesterolu. Mají antioxidační účinky, působí proti astmatu a posilují střeva.
- Citron – citronová šťáva pročišťuje játra a ledviny a pomáhá rozpouštět žlučové kameny.
- Kozí mléko – je prevencí proti onemocnění trávicího traktu, zmírňuje revmatické bolesti a kožní ekzémy.
- Celozrnné pečivo – obsahuje o 40 % více železa než bílé. Je plné zinku, hořčíku, fosforu a vitaminu E.
- Avokádo – doporučuje se při žaludečních a střevních potížích, anémii a cukrovce.
- Pohanka – pravidelná konzumace pohanky léčí hemoroidy, vrací pružnost cévám a přináší úlevu při křečových žilách.
- Ananas – odvádí škodliviny z těla. Zvyšuje zužitkování bílkovin v těle.
- Ryby – jsou bohaté na omega3 nenasycené mastné kyseliny, které např. potlačují záněty šlach a svalů, snižují riziko onemocnění srdce.
- Brambory – jsou zdrojem bílkovin, draslíku, železa, hořčíku a vitaminu B.
- Rýže – prospívá trávení. Obsahuje arginin, důležitou aminokyselinu pro svalový růst.
- Voda – nezbytná pro odplavení škodlivých látek z těla a fungování organismu. Vypít byste měli dva až tři litry denně.
- Zelený čaj – je bohatý na antioxidanty.
- 100% džusy – jsou plné důležitých látek, které ovlivňují zdraví a regeneraci organismu.
- Čočka – blahodárně působí při odtučňovacích kúrách, prospívá při cukrovce a chudokrevnosti.
- Sýry – kozí a ovčí jsou bohaté na vitamin A, kyselinu listovou a další užitečné látky, které chrání buňky před rakovinou.
- Bílý jogurt – s probiotickou kulturou upravuje zažívání.