Detox pouze změnou jídelníčku? I to je možné

Zdraví 13. května 2013

Pro očistu těla je zásadní změna jídelníčku a absolutní absence pití alkoholu! Podívejte se, jaké potraviny a proč by měl obsahovat váš nákupní košík.

mrkev

  • Mrkev – je účinná při potížích kloubů, tuhnutí vaziv a svalových křečích. Zlepšuje funkci nervové soustavy, paměť, prospívá cévám a krevnímu oběhu.
  • Česnek – vylučuje z těla těžké kovy, posiluje imunitu a blokuje růst nádoru.
  • Olivový olej – podporuje správnou činnost žlučníku a snižuje cholesterol.
  • Chřest – nemá téměř žádné kalorie, zato je bohatý na vitaminy skupiny B, betakaroten a minerální látky.

ořechy

  • Ořechy – regulují krevní tlak a udržují nízkou hladinu cholesterolu. Mají antioxidační účinky, působí proti astmatu a posilují střeva.
  • Citron – citronová šťáva pročišťuje játra a ledviny a pomáhá rozpouštět žlučové kameny.
  • Kozí mléko – je prevencí proti onemocnění trávicího traktu, zmírňuje revmatické bolesti a kožní ekzémy.
  • Celozrnné pečivo – obsahuje o 40 % více železa než bílé. Je plné zinku, hořčíku, fosforu a vitaminu E.

avokádo

  • Avokádo – doporučuje se při žaludečních a střevních potížích, anémii a cukrovce.
  • Pohanka – pravidelná konzumace pohanky léčí hemoroidy, vrací pružnost cévám a přináší úlevu při křečových žilách.
  • Ananas – odvádí škodliviny z těla. Zvyšuje zužitkování bílkovin v těle.
  • Ryby – jsou bohaté na omega3 nenasycené mastné kyseliny, které např. potlačují záněty šlach a svalů, snižují riziko onemocnění srdce.

brambory

  • Brambory – jsou zdrojem bílkovin, draslíku, železa, hořčíku a vitaminu B.
  • Rýže – prospívá trávení. Obsahuje arginin, důležitou aminokyselinu pro svalový růst.
  • Voda – nezbytná pro odplavení škodlivých látek z těla a fungování organismu. Vypít byste měli dva až tři litry denně.
  • Zelený čaj – je bohatý na antioxidanty.

džus

  • 100% džusy – jsou plné důležitých látek, které ovlivňují zdraví a regeneraci organismu.
  • Čočka – blahodárně působí při odtučňovacích kúrách, prospívá při cukrovce a chudokrevnosti.
  • Sýry – kozí a ovčí jsou bohaté na vitamin A, kyselinu listovou a další užitečné látky, které chrání buňky před rakovinou.
  • Bílý jogurt – s probiotickou kulturou upravuje zažívání.