Právě teď vás děsně bolí záda? Zjistěte, co proti tomu udělat

Zdraví 18. 6. 2013

Vysedáváním u počítače a sledováním monitoru strávíte v zaměstnání nebo doma spoustu hodin? Pak není divu, že vás bolí krční páteř a lopatky, špatně vidíte a jste pořád unavená. Víme, co pomůže.

4. Dejte si pauzu

sezení u počítače 4
foto:

Vašemu zdraví rozhodně prospějete, když si budete během práce na počítači dělat krátké přestávky na uvolnění. Můžete provádět libovolné cviky vestoje i přímo na židli. Velmi relaxačně působí protažení zad se záklonem a propnutými pažemi, které pohybem opisují tvar symbolu nekonečna - ležatou osmičku. Účinné jsou dále úklony do stran či rotace krku různými směry. Pohyby by měly být pomalé a plynulé.

Toto cvičení je součástí Infinity method, nové rehabilitační a fyzioterapeutické metody, která je založena na zlepšení stability, centrace, koordinace, vnímání i ovládání celého těla. Jedná se o komplexní typ rehabilitace, která pracuje s tělem s pomocí gravitace, využívá aktivaci horních a dolních končetin, pánve, hlavy, dýchání i vrozených, geneticky daných reflexů. Autorkou této metody je MUDr. Michaela Tomanová, primářka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí. Více se dozvíte na www.infinity-method.com.