Rýžový salát se šitake
Exoticky znějící shiitake jsou asijské houby. U nás je možná znáte pod názvem houževnatec jedlý. Bývají považovány za jednu z příčin pověstné japonské dlouhověkosti. celý článek
Exoticky znějící shiitake jsou asijské houby. U nás je možná znáte pod názvem houževnatec jedlý. Bývají považovány za jednu z příčin pověstné japonské dlouhověkosti. celý článek
V současné době je oblíbeným trendem kupovat biopotraviny, které jsou produktem ekologického zemědělství. Jsou však pro lidský organizmus všechny biovýrobky zdravé? ... celý článek
Nálepky BIO a EKO v současné době prostě letí. Pro někoho jen proto, že je to v módě, pro jiné proto, že se opravdu chtějí chovat ekologicky. Biopotraviny jsou už ... celý článek
Ještě před pár měsíci by rozhovor s Hanou Zemanovou byl jako štědrovečerní pohádka. Krásná maminka a autorka biokuchařek, která s manželem provozuje biopekárnu a ... celý článek
Bio nemusí být jen vegetariánského či makrobiotického typu. Tento "biorecept" musí chutnat každému masožravci. celý článek
Biojídla nemusí být jen na slano. Vyzkoušejte tyhle dokonalé koláčky, dokud se dají sehnat kvalitní jahody. celý článek
Tohle je skvělá variace na téma "užíráme u televize". Pochutnávat si totiž budete nikoliv na přesolených smažených brambůrkách či tučných oříšcích, ale zdravé ... celý článek
Na nálepku bio mají možná díky mediální „masírce“ někteří skalní příznivci bůčku a podobných nezdravých dobrot alergii. Ale i bůček může být bio. U takto ... celý článek
Hned na úvod oprava – dražší mléko a mléčné výrobky být nemusí, záleží na tom, co si vyberete. Že se výrobky od malých farmářů hůř shání, to je ale bohužel pravda. ... celý článek
Onehdy jsem s hrůzou zpozorovala, že moje láskyplně vypěstované květinky na terase jsou v ohrožení. celý článek