Terina z pršutu, kozího sýra a polníčku
Kozí sýr má svoji specifickou chuť a vůni. Pokud se s ním nekamarádíte, v receptu jej nahraďte kravím nebo čerstvým ovčím sýrem.
Doba přípravy: 15 minut + 2 hodiny tuhnutí
Suroviny na 8 porcí: 200g krémového kozího sýra • 125 g krémového sýra Philadephia • 100 g změklého másla • 1 svazeček pažitky • 150 g pršutu • 2 velké hrsti polníčku • čerstvě namletý pepř
- Oba sýry a máslo spojte v misce, nejlépe elektrickým šlehačem. Vmíchejte nasekanou pažitku a podle chuti opepřete čerstvě namletým pepřem.
- Pekáček vyložte potravinovou fólií a dno vyskládejte polovinou pršutu. Potřete ho půlkou sýrové hmoty. Pokračujte vrstvou polníčku a ten překryjte zbylým sýrem. Na sýr opět naskládejte pršut. 3. Překryjte fólií a přesuňte do ledničky. Nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout.
- Terinu vyklopte z pekáčku, a ostrým nožem ji nakrájejte na malé kostičky a podávejte s pečivem jako předkrm.
Tip: Chcete-li lehkou večeři, nakrájejte terinu na tenké plátky a obložte zeleninou podle chuti. Polníček se sýrem můžete také do pršutu jednoduše zarolovat. Pršut můžete nahradit nejen sušenou šunkou, ale například i šunkou čerstvou, nakrájenou na tenčí plátky.