Zakousněte se do křupavé masové pečínky!

Vaření a recepty 31. 5. 2016

A upečte si ji jarně. Když přidáte správné čerstvé bylinky a suroviny, pochopíte, co znamená slovo lahodné...

Kuřecí paličky s koprovými bramborami

kureci palicky

Pokud patříte mezi zapřísáhlé odpůrce jehněčího i králičího masa, máme pro vás drůbeží recept. Tahle kuřecí rychlovka má navíc šanci stát se stálicí mezi jídly „do půlhodiny na stole“.

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny na 4 porce:

• 8 kuřecích paliček • 2 lžíce oleje • 4 lžíce másla • 800 g nových malých brambor • svazek kopru • sůl

  1. Brambory očistěte kartáčkem, dejte je do kastrolu s vroucí osolenou vodou a vařte asi 15 minut. Mezitím na pánvi zahřejte olej, přidejte 2 lžíce másla a osolené kuřecí paličky osmažte ze všech stran. Trochu je podlijte horkou vodou, přiklopte a duste asi 20 minut doměkka.

  2. Scezené brambory nechte okapat a pak je nakrájejte na čtvrtky. Přidejte k nim kousek syrového másla, nasekané snítky kopru a podávejte s kuřecími paličkami.

Tip: Chuť šťávy bude ještě lepší, podlijete-li kuře při dušení suchým bílým vínem nebo kuřecím vývarem.