Salát z kysaného zelí s ovocem a dýňovými semínky
Osvěžující recept, kde využijete znalost filírování pomeranče, které najdete na poslední straně v tomto článku. Věřte, že rozdíl v chuti salátu s pomerančovou dužinou „bez“, nebo se slupkou určitě poznáte.
Doba přípravy: 15 minut
Suroviny na 4 porce: • 1 sáček kysaného bílého zelí • 1 velký pomeranč • 1 jablko (nejlépe Golden Delicious) • dýňová semínka • tekutý med
- Z kysaného zelí vymačkejte šťávu, překrájejte ho na menší kousky a dejte do salátové mísy. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na kousky. Omyté jablko zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. 2. Ovoce promíchejte se zelím a hrstí dýňových semínek. Podávejte pokapané medem.
Tip: Chcete-li mít salát méně kyselý, zelí předem propláchněte vodou.