Jezte, jako jídaly naše babičky, a budete zdravá!

Zdraví 11. 4. 2013

Byly to totiž moudré ženy. Pojďme si připomenout, čím že nás to babičky krmily a proč to bylo lepší. Třeba nás to přiměje změnit své stravovací i kuchtící návyky.

1. Na chuť

kuchyně našich babiček 4

  • Dnes: Umělá ochucovadla Kečup, hořčice, majonéza, dresinky... V supermarketu nás tyto barevné sklenice doslova hypnotizují. A těch příchutí, až z toho jde člověku hlava kolem. I když jsou tyhle omáčky skutečnou pochoutkou, jsou také plné cukrů, tuků, éček, barviv a konzervantů.

kuchyně našich babiček 6

  • Dříve: Bylinky, kopřivy a spol. Bylinek, které můžete pěstovat na zahrádce nebo na balkoně v truhlíku, je veliká spousta. Třeba taková bazalka společně s rajčaty a mozzarellou lahodí nejen oku, ale také chuťovým pohárkům. O léčivých účincích bylinek ani nemluvě.