Jezte, jako jídaly naše babičky, a budete zdravá!

Zdraví 11. 4. 2013

Byly to totiž moudré ženy. Pojďme si připomenout, čím že nás to babičky krmily a proč to bylo lepší. Třeba nás to přiměje změnit své stravovací i kuchtící návyky.

3. K televizi

kuchyně našich babiček 5

  • Dnes: Smažené brambůrky Svalit se večer k televizi s pytlíkem chipsů, to by nám šlo dobře. Ale nad tím, jakou pohromou jsou tyto smažené, přesolené a kalorické brambůrky pro naše zdraví, už nepřemýšlíme. Sůl zadržuje v organismu vodu a její nadměrný přísun škodí ledvinám a zvyšuje krevní tlak, což s sebou nese větší riziko kardiovaskulárních onemocnění.

kuchyně našich babiček 2

  • Dříve: Pučálka Pučálka je staročeské jídlo z naklíčeného hrachu, které se baštilo hlavně o Velikonocích. Když hrách nabobtná, nasucho se opraží nebo se dá na několik minut péct do trouby a poté se lehce osolí nebo okoření. Prostě taková zdravá varianta popcornu.