Jezte, jako jídaly naše babičky, a budete zdravá!

Zdraví 11. 4. 2013

Byly to totiž moudré ženy. Pojďme si připomenout, čím že nás to babičky krmily a proč to bylo lepší. Třeba nás to přiměje změnit své stravovací i kuchtící návyky.

2. K obědu

těstoviny jáhly 2

  • Dnes: Těstoviny Neříkáme, že nejsou zdravé, ale jíme jich až moc. Dopřáváme si je ve formě hlavních jídel i jako přílohy. A většinou kupujeme ty nejlevnější, což je chyba. Opravdu zdravé jsou totiž ty celozrnné, špaldové, špenátové, a hlavně bezvaječné.

těstoviny jáhly 1

  • Dříve: Jáhly a pohanka O tom, co jsou probiotika a rozpustná a nerozpustná vláknina, neměly naše babičky ani páru, stejně tak ale moc neznaly zažívací potíže. Velkou zásluhu na tom měly hlavně zdravé obiloviny, jako jsou jáhly, pohanka nebo kukuřice, které neobsahují lepek a jsou zdrojem cenných minerálních látek, vitaminů, vlákniny a rutinu, což je látka, která zpevňuje stěny cév a žil, snižuje krvácivost dásní a pomáhá léčit hemeroidy.