Jezte, jako jídaly naše babičky, a budete zdravá!

Zdraví 11. 4. 2013

Byly to totiž moudré ženy. Pojďme si připomenout, čím že nás to babičky krmily a proč to bylo lepší. Třeba nás to přiměje změnit své stravovací i kuchtící návyky.

5. Krmě bramborové

kuchyně našich babiček 9

  • Dnes: Hranolky s tatarkou Asi každá z nás si občas pošmákne na smažáku s pořádnou porcí hranolek, které jsou ukryté pod čepicí tatarské omáčky. Častá konzumace smažených hranolek se ale může odrazit jak na naší linii, tak na hladině cholesterolu v krvi. A na rozdíl od brambor není v křupavých, dozlatova smažených hranolkách po vitaminech a minerálech ani památky.

kuchyně našich babiček 1

  • Dříve: Brambory s tvarohem Jako malá holka jsem trávila čas s babičkou na zahrádce, kde mi k obědu často vařila brambory ve slupce, které pak servírovala s tvarohem, posypané pažitkou. A dobře dělala. Tohle jídlo obsahuje velké množství vitaminů skupiny B, draslíku, vlákniny a dalších cenných látek.