Jezte, jako jídaly naše babičky, a budete zdravá!

Zdraví 11. 4. 2013

Byly to totiž moudré ženy. Pojďme si připomenout, čím že nás to babičky krmily a proč to bylo lepší. Třeba nás to přiměje změnit své stravovací i kuchtící návyky.

4. Po jídle

kuchyně našich babiček 7

  • Dnes: Slazené, napěněné kávy Nemám na mysli dobré „presso“, to je v přiměřeném množství pro náš organismus dokonce zdravé. Pohromou jsou slazená, našlehaná a různými příchutěmi ochucená kapučína, mokačína, čokočína. Tyto nápoje, ať už v teplé, nebo studené variantě, jsou plné cukrů a tuků, a náš žaludek a střeva akorát spolehlivě zaplácají.

kuchyně našich babiček 3

  • Dříve: Melta Podomácku vařená melta, to je jiná "káva" než ona nahnědlá voda, jakou si pod názvem melta většina lidí představí. Když nebudete šetřit na množství (v případě instantní varianty) nebo necháte pytlík pořádně vyluhovat, ochutíte lžičkou cukru a zalijete mlékem, je to dobrá, a navíc i zdravá alternativa kávy.