Dopřejte si japonskou kuchyni. Je nejen zdravá, ale i chutná

Zdraví 16. 9. 2014

Lidé v zemi vycházejícího slunce žijí v průměru o deset let déle než Evropané. Může za to jednak meditace a pravidelné cvičení, ale především střídmé a zdravé stravování. A čím že je jejich strava tak výjimečná?

3. ŽÁDNÉ „SLADKÉ TEČKY“

japonská kuchyně
foto:

Tlustí Japonci se vidí jen zřídka. Důvod je nasnadě. Na rozdíl od Čechů, Japonci si na zákusky a dortíky po jídle nebo k odpolední kávičce nepotrpí. To ale neznamená, že sladké nejedí vůbec. Přednost dávají takzvaným jednohubkám, které jsou sice sladké ažaž, ale neobsahují téměř žádný tuk. Oblíbené jsou také skořicovorýžové placičky, ovocné jogurtové pěny, svěží zmrzliny nebo sezamové sušenky.

  • Náš tip: Smetanovým čokoládovým dortíkům dejte sbohem. Místo nich si čas od času dopřejte ovocnou zmrzlinu, cheesecake, ovesný muffin nebo žitnou či špaldovou sušenku.