Dopřejte si japonskou kuchyni. Je nejen zdravá, ale i chutná

Zdraví 16. 9. 2014

Lidé v zemi vycházejícího slunce žijí v průměru o deset let déle než Evropané. Může za to jednak meditace a pravidelné cvičení, ale především střídmé a zdravé stravování. A čím že je jejich strava tak výjimečná?

5. DŮLEŽITÉ ANTIOXIDANTY

japonská kuchyně
foto:

Podobně jako Britové pijí svůj Earl Grey s mlékem, Japonci si nedokážou představit den bez alespoň dvou šálků kvalitního sypaného zeleného čaje. Pijí ho k snídani, k obědu, k večeři, při společenských setkáních, zkrátka kdykoli. A jejich zdraví to očividně svědčí. Zelený čaj je bohatým zdrojem antioxidantů, polyfenolů a vitaminů C a E. Sečteno a podtrženo: pravidelná konzumace posiluje imunitu, chrání buňky před oxidativním stresem, reguluje hladinu cukru v krvi a snižuje riziko srdečních onemocnění.

  • Náš tip: I u nás seženete mnoho potravin, které antioxidanty obsahují. Jsou to například borůvky, brusinky, maliny, jahody, červené fazole, artyčoky, kvalitní hořká čokoláda, sušené švestky nebo rozinky.