Vím, co jím a piju
Projekt Vím, co jím bojuje proti vzniku civilizačních onemocnění prostřednictvím vzdělávání veřejnosti v oblasti správného stravování. Logo projektu nesou takové potraviny, jež mají minimální nebo žádný obsah rizikových živin – nasycených a trans mastných kyselin, soli a přidaného cukru. Více informací o projektu naleznete na www.vimcojim.cz.
24. 4. 2020
Poslední dobou se o ní pořád mluví, jak je důležitá a jak bychom jí měli přijímat co nejvíce… Ale Češi jako národ jsou v tomto ohledu dost laxní – přijmou sotva ...
celý článek
11. 4. 2020
Dle Světové zdravotnické organizace (WHO) na nemoci srdce a cév v České republice každý rok umírá kolem 100 000 lidí. Tyto choroby jsou nejčastější příčinou úmrtí v ...
celý článek
23. 3. 2017
Tuky k životu nezbytně potřebujeme, ale není úplně jedno, jaké tuky to jsou a v jakém vzájemném poměru je přijímáme. Mezi ty, které pro naše tělo představují ...
celý článek
16. 3. 2017
Víte, kolik energie přijímáte a kolik jí zase vydáváte? Spousta lidí o tom nemá sebemenší ponětí. I to je důvod, proč se v České republice neustále zvyšuje počet ...
celý článek
2. 3. 2017
Tuky jsou významnou součástí výživy a plní mnoho důležitých funkcí. Jsou zdrojem energie, jsou nezbytné pro příjem některých vitaminů, mají stěžejní úlohu při ...
celý článek
18. 2. 2017
Některých živin máme ve stravě příliš, a jiných naopak nedostatek. K těm druhým patří vláknina. Co se týče výživové hodnoty, nemá vláknina téměř žádnou, ale má ...
celý článek
14. 2. 2017
Sůl je pro lidské tělo nepostradatelná, ale na druhou stranu jí v potravě přijímáme tolik, že nás spíše než její nedostatek musí zajímat to, jak množství soli v ...
celý článek
11. 2. 2017
Sacharidy jsou hlavním zdrojem energie. Ale nejsou sacharidy jako sacharidy. Některé jsou pro naše tělo vhodnější, jiné méně. Jakému typu sacharidů dát přednost a ...
celý článek
4. 2. 2017
Éčka jsou strašákem moderní doby, ale často se jich bojíme úplně zbytečně. Běžně aditivní látky konzumujeme i v přírodní stravě - v ovoci a zelenině. Jejich obsah v ...
celý článek
12. 1. 2017
Když slyšíte slovo olej, co se vám vybaví nejdříve? Salát, nebo smažený řízek? Olej slunečnicový, olivový, nebo řepkový? Jak si vybrat v široké nabídce a na která ...
celý článek
4. 1. 2017
Spotřebitelský průzkum iniciativy Vím, co jím a piju ukázal, že více jak polovina Čechů (66,1 %) považuje ryby za sice zdravé, ale drahé maso. Výživová specialistka ...
celý článek
8. 10. 2014
Sušení potravin je tradiční způsob, jak uchovat suroviny dlouho trvanlivé. Jedná se o jednoduchou a bezpečnou metodu, která se používá již stovky let, navíc je pro ...
celý článek
1. 10. 2014
Zdravý životní styl není jen otázkou správného jídelníčku. Pokud chcete začít žít zdravě, zhubnout a váhu si udržet, bez pravidelného pohybu se neobejdete. Jaké ...
celý článek
24. 9. 2014
Při nákupu není jedno, jakou potravinu do košíku vložíte. Vždy je potřeba zamyslet se nad tím, jaké má složení. Jak si ale poradit, když nakupujeme v pultovém ...
celý článek
17. 9. 2014
Více než polovina Čechů má nadměrnou hmotnost. České děti dokonce patří k nejtlustším v Evropě. Zájem o zdravý životní styl by měl být v popředí. Ten stojí nejen na ...
celý článek