Pořádek v ložnici, základ kvalitně strávené noci

Domácnost 11. 10. 2013

Podle vědců třetinu svého života prospíme, proto se vyplatí udělat si z ložnice místo, kde se nám večer bude skvěle usínat a ráno příjemně probouzet. Na úvod jeden aktuální tip: Dokud je teplo a sucho a máte-li kde, peřiny co nejčastěji větrejte, třeba na balkoně. Dělaly to už naše prababičky a není nad to skočit do načechraných profouknutých polštářů!

4. Další vychytávky

postele 1
zdroj: www.thinkstock.cz

  • Čerstvě povlečená postel je obrovské lákadlo. Dotyk bavlny hýčká, v létě mírně chladí a v zimě hřeje. Nemusíte se bát bavlněné povlečení vyprat i na vyšší teplotu, ale všeobecně platí, že na nežádoucí mikronocležníky platí, když nastavíte teplotu na 60 stupňů.
  • KAŽDÝ VE SVÉM Dvojitá přikrývka působí romanticky, ale praktická není. Budete se o ni přetahovat a povlečení se hůř pere, suší, o žehlení ani nemluvě.
  • SATÉNOVÁ PAST Luxus dodá ložnici satén. Ale počítejte s tím, že se pekelně zmačká, zvlášť pokud jste v loži aktivnější...
  • S ODSTUPEM Pokud se před spaním neobejdete bez večerníčku, postavte televizi co nejdál od postele, ideálně ji zavírejte ve skříni.