Party gastronomie: Oslňte řeckými omáčkami!

Vaření a recepty 15. 8. 2016

Řecká gastronomie má mnoho podob, zapomeňte tentokrát na gyros a salát a připravte svým hostům čtyři různé omáčky, ke kterým můžete podávat čerstvý chléb. A jako bonus pro vás máme recept na dokonalý řecký dezert.

recke omacky
foto:

Tyrokafteri

Doba přípravy: 10 minut + 1 hodina chlazení

Suroviny na 4 porce: • 400g sýra Feta • 6 sterilizovaných pikantních paprik • 100 ml extra panenského olivového oleje • špetka mleté pálivé papriky nebo feferonky

  1. Fetu nadrobte do misky a přidejte nadrobno nakrájené papriky.
  2. Ochuťte pálivou paprikou nebo rozdrcenou feferonkou a přilijte olivový olej.
  3. Vše promíchejte a nechte vychladit v lednici. Podávejte jako předkrm s bílým chlebem.