U čeho se pobavíte tento týden (od 26.11. do 2.12.)

Zábava 26. listopadu 2012

Chcete na chvíli uniknout předvánočnímu chaosu a místo pečení rohlíčků si užít trochu té filmové či literární romantiky a erotického jiskření? Pak v naší nabídce najdete pestrou paletu zážitků od manželské rošády po moderní tanec.

Do kina vyrazte na…

Kuře na švestkách

kuře na švestkách

Proč se jít podívat do kina na premiérový snímek Kuře na švestkách? Filmovým fanouškům stačí odpovědět jednou větou: jeho autorka a spolurežisérka Marjane Satrapi je tvůrkyní slavného autobiografického komiksu Persepolis. Kuře na švestkách je melancholické vyprávění o malých, ale důležitých věcech života. Hlavním hrdinou romantického filmu je nejslavnější houslový virtuóz své doby Nasser Ali Khan (skvělý Mathieu Amalric). Jednoho dne si zničí své skvělé housle, a protože žádné další, se kterými by byl skutečně spokojený, nemůže najít, rozhodne se, že se odevzdá smrti. Ulehá do postele a vzpomíná na svůj barvitý osud, milostné vztahy a taky – navzdory předsevzetí zemřít – sní o budoucnosti. Děj snímku, v němž se prolínají nejrůznější filmové žánry a styly, se odehrává v Teheránu 40. let minulého století a uvidíme v něm celou plejádu známých hereček, jako jsou Isabella Rossellini, Maria de Medeiros a Chiara Mastroianni. Film pro předvánoční rozjímání jako stvořený!

Přečtěte si…

Churchillova sekretářka

Churchillova

Americká spisovatelka Susan Elia MacNeal nám předkládá napínavou knížku s detektivní zápletkou. V centru příběhu stojí talentovaná matematička Maggie Hopeová, rozená Britka, ale výchovou Američanka. Po prázdninách má nastoupit do doktorandského studijního programu. Místo toho ale odjíždí do Londýna splnit podmínky dědického řízení. Babička, o které nikdy předtím neslyšela, jí totiž odkázala dům. Hrdinčin návrat zhatí fakt, že na dům nemůže najít kupce, ale také historické události. Anglie totiž vstupuje do druhé světové války. Maggie chce být užitečná, a tak se rozhodne ucházet se o místo Churchillova tajemníka, které je obsazováno výhradně muži. Díky jednomu ze svých přátel nakonec získá práci jako Churchillova sekretářka. Jednoho dne se jí do ruky dostane časopis s ukrytou kódovanou zprávou, které si coby prvotřídní matematička okamžitě všimne, ale rozluštit ji nebude vůbec snadné.

Podívejte se na televizi…

Stmívání

1.12., Prima family, 20.00

twilight

První film z fenomenálně úspěšné série Twilight ságy o lásce lidské dívky a charismatického upířího mladíka. Závěrečný film Rozbřesk – 2. část měl nedávno premiéru v kinech. I bez něj ale čtyři předchozí upírské filmy vydělaly producentům dvě a půl miliardy dolarů! V tomto úvodním příběhu se studentka Bella (Kristen Stewart) poté, co se její matka znovu provdá, rozhodne odstěhovat ke svému otci do malého pochmurného městečka Forks. Hned na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward (Robert Pattinson). Po škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích. Ale navzdory varování kamarádů se Bella do Edwarda zamiluje. Brzy však začne mít podezření, že její milý není úplně obyčejný kluk…

Na DVD si pusťte…

Svatá čtveřice

svatá čtveřice

Nudíte se v manželské posteli? Režisér Jan Hřebejk a scenárista Michal Viewegh pro vás mají recept, jak si osvěžit partnerské radovánky. Stačí k tomu tak málo! Vyjet si do exotických dálek a provést manželskou rošádu! Hrdinové Svaté čtveřice, kolegové elektrikáři Ondra (Hynek Čermák) a Vítek (Jiří Langmajer), dostanou nabídku na krátkodobou práci na karibském ostrově, kde hurikán poničil elektrické vedení. Neváhají, seberou své manželky Ditu (Viktorie Čermáková) a Marii (Marika Procházková) a vydávají se společně na „služební cestu“ do Karibiku. A právě v tom exotickém ráji najdou inspiraci na to, jak si zpestřit sexuální život.

Zajděte si do divadla…

TanecBook

Milovníci moderního tance mají šanci seznámit se s mladým invenčním tanečním souborem Pop Balet, jehož duší je choreografka a pedagožka Majka Piskořová Veselá, spoluzakladatelka taneční školy InDance. Představení s názvem TanecBook je inspirováno fenoménem Facebooku a sociálních sítí. Premiéru má na Nové scéně Národního divadla v Praze 28.11. od 19 hodin, další představení můžete vidět 18. prosince v pražském Divadle Komedie od 19.30.