U čeho se pobavíte tento týden (od 17.12. do 23.12.)

Zábava 17. prosince 2012

Vánoce už jsou za dveřmi, každoroční sváteční shon vrcholí, a to je nejlepší čas osvěžit se dobrým filmem o lásce vášnivé i romantické či nějakou zábavnou knížkou, třeba o tom, jak se postarat o štěstí vaší kočičky.

Do kina vyrazte na…

Anna Karenina

bavte se 1

Román Lva Nikolajeviče Tolstého Anna Karenina byl již nesčetněkrát zfilmován či zdramatizován, dočkal se i několika televizních podob včetně seriálu. V nové filmařsky originálně pojaté britsko-francouzské verzi režiséra Joea Wrighta ztvárnila titulní roli Keira Knightley, jejího manžela, stárnoucího vysokého vládního úředníka Jude Law a jejího milence, mladého ambiciózního důstojníka, hraběte Vronského, si zahrál Aaron Taylor-Jones. Slavný příběh milostného trojúhelníku se odehrává ve vyšší společnosti carského Ruska 19. století, která porušení pokrytecké morálky netolerovala, a proto milostné vzplanutí vdané ženy nevyhnutelně vedlo k tragédii.

Přečtěte si…

Šťastná kočka v bytě

bavte se 5

Pokud máte doma kočku, nebo ji chcete darovat pod stromeček, vězte, že i péče o tohoto čtyřnohého mazlíčka má svá úskalí. Knížka veterinární lékařky Laetitie Barlerinové vám v tomto směru leccos napomůže. Například vám zodpoví zásadní otázku, zda je možné třeba v panelákovém bytě připravit kočičce takové podmínky, aby se cítila po všech stránkách dobře. Autorka vám totiž prozradí množství triků a nápadů, jak obohatit její prostředí, jak kočku zabavit a udělat její život šťastným. V knize najdete popis mnoha doplňků, od těch nejjednodušších až po ty nejméně očekávané – třeba závěsná odpočívadla na radiátor, fontány na vodu, kočičí stromy, škrabadla, míčky na hraní a mnoho dalších. Být zavřená celý život v bytě pak vůbec nemusí znamenat pro vaše zvířátko trápení, ale spokojený život v úplném kočičím parku.

Podívejte se na televizi…

Prázdniny

(Prima family, 23.12., 22.50)

bavte se 2

Jsou romantické komedie, které se díky svému vtipu, originální zápletce a hereckým protagonistům nikdy neokoukají. K nim patří i Prázdniny režisérky Nancy Meyers. Obě hrdinky téhle komedie mají jedno společné: jsou osamělé, což pociťují o to víc, že se blíží Vánoce. A tak obě dostanou stejný nápad – vypadnout někam daleko a na své bolesti zapomenout. Amanda (Cameron Diaz) je atraktivní, trochu snobská obyvatelka luxusní rezidence v Los Angeles. Momentálně má srdce zničené nevěrou jejího přítele, tedy nyní už expřítele. Podobně je na tom Iris (Kate Winslet), obyvatelka maličkého domečku na samotě kousek od Londýna. Zamilovala se do šéfa, ale ten se právě zasnoubil s jinou. A tyhle dvě si na svátky vymění svá obydlí - Amanda zamíří do sychravé zasněžené Anglie a Iris do sluncem zalité Kalifornie, aby si bez chlapů v klidu užily vánoční prázdniny. Jenže Amandě nadělí Ježíšek Grahama (Jude Law), Irisina romanticky založeného bratra, a aby se to nepletlo, kolem Iris se začne motat Amandin kamarád Miles (Jack Black).

Na DVD si pusťte…

Prázdniny v Římě

bavte se 4

Víc jak půl stoletím prověřená skvělá romantická komedie s Audrey Hepburn a Gregorym Peckem v hlavních rolích byla nominována na 10 Oscarů. Audrey Hepburn v ní ztvárnila postavu novodobé princezny, která se vzepřela svým panovnickým povinnostem a díky americkému novináři poznala Řím jako obyčejná mladá dívka. Ve svém žánru špičkový snímek natočený slavným režisérem Williamem Wylerem s velkou dávnou nadsázky, zamilujete si v něm nejen ústřední dvojici – něžně krásnou Audrey Hepburn a charismatického Gregoryho Pecka, ale i malebný Řím.