U čeho se pobavíte tento týden (3.12. – 9.12.)

Zábava 3. prosince 2012

Láska v každém věku a ve všech podobách. Romantická, komická, nostalgická, umanutá, osudová – tak to je naše dnešní nabídka tipů na zábavu, ať už za ní vyrazíte do biografu, nebo si ji vychutnáte v pohodlí domova u knížky či televizní obrazovky.

Do kina vyrazte na…

Co kdybychom žili společně

co kdybychom žili společně

Že láska kvete v každém věku, o tom vypráví skvělá francouzsko-německá komedie s celou plejádou slavných herců v hlavních rolích. Nenechte se mýlit, že vás nebudou výsostně bavit milostné eskapády hvězd pokročilejšího věku, jako jsou Geraldine Chaplin, Jane Fonda, Claude Rich či Pierre Richard. Život jejich hrdinům Annie, Jeanovi, Albertovi a Claudeovi sice pomalu ukazuje záda, ale oni se nevzdávají touhy žít naplno. Jsou nerozlučnými přáteli více než čtyřicet let, a když jim paměť i srdce začínají pomalu vypovídat službu a na obzoru je přízrak domova důchodců, rozhodnou se žít společně. Nápad je to sice dost bláznivý, ale i přesto, že občasné neshody probouzejí staré a zasuté vzpomínky, začíná se tu nádherné dobrodružství včetně vzkříšených lásek.

Přečtěte si…

Zabouchnutá do tebe

zabouchnutá

Také knížka autorky Carole Matthewsové se točí kolem milostných citů a přesvědčuje nás o tom, že někdy je třeba vypravit se za pravou láskou na druhý konec světa. Kadeřnice Janie Johnsonová se před časem rozešla s dlouholetým přítelem a přestěhovala se na venkov, kde teď bydlí ve starém rázovitém domečku jenom s kocourem. Osamělý život, který vede, je však neustále terčem někdy dobře míněných, jindy kousavých poznámek jejích kolegyň a zákaznic. Po katastrofálním fiasku, kterým skončilo její rande naslepo, a šokujícím zjištění, že její bývalý partner čeká s novou přítelkyní dítě a bude se ženit, se Janie nechá zlákat prospektem cestovní kanceláře, dá sbohem předvánoční Anglii a vydá se na exotickou dovolenou do Afriky.

Podívejte se na televizi…

8.12., Prima family, 10.05 hod.

Notting Hill

notting hill

Britská romantická komedie z roku 1999 s Julií Roberts a Hughem Grantem se stala evergreenem, který má léčivou moc zlepšit náladu v kterýkoli čas (tedy i v zimním dopoledni, jak nám to nabízí Prima family). Zvláště pak divačkám. Jen britští filmaři totiž umějí namíchat tu správnou míru humoru a sentimentu, jako v případě lásky nesmělého Williama, majitele malého zastrčeného knihkupectví z malebné londýnské čtvrti Notting Hill, a populární hollywoodské hvězdy Anny. I když film vidíte popáté, je stále stejně vtipný, nostalgický a zábavný, jako když jste ho viděli poprvé.

Na DVD si pusťte…

Láska nebeská, Jak na věc, Wimbledon

láska nebeská

Chcete-li sobě nebo někomu blízkému pod stromeček nadělit opravdu pěknou porci romantiky, sáhněte po balíčku tří filmů: Láska nebeská, Jak na věc a Wimbledon. Všechny tři mají společné to, že vznikly v britské koprodukci se skvělým hereckým obsazením a vyprávějí o různých variantách lásky. Romantická komedie Láska nebeská se stala i v našich končinách jednou z nejoblíbenějších ukázek svého žánru a setkání s tak prvotřídními herci, jakými jsou Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Keira Knightley, Hugh Grant či Alan Rickman, stojí opravdu za to. Zatímco v Lásce nebeské hraje Hugh Grant nesmělého britského premiéra, v dalším filmu z balíčku Jak na věc se převtělil v typického londýnského playboye. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný, ale jen do chvíle, než se seznámí s desetiletým klukem Marcusem a jeho podivnou depresemi trpící matkou Fionou. Život, který začíná poznávat, je úplně odlišný od toho, který tak dobře znal. A konečně do třetice Wimbledon s Kirsten Dunst a Paulem Bettanym v hlavních rolích romance odehrávající se na tenisovém kurtu.