U čeho se pobavíte tento týden (14.5.-20.5.)

Zábava 14. května 2012

Ať už za deštivého večera vyrazíte do kina, nebo posedíte u televize, či za slunného dne zarelaxujete u vody s knížkou, s našimi tipy se nudit nebudete.

Do kina vyrazte na…

Líbáš jako ďábel

Líbáš jako ďábel

Komedie Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh o milostných propletencích zralých padesátníků přilákala před dvěma roky do kin milion diváků. Tento týden má premiéru její pokračování – a to ve stejně atraktivním hereckém obsazení hlavních rolí: Jiří Bartoška, Kamila Magálová, Oldřich Kaiser a Eva Holubová.

V novém příběhu se Bartoška coby úspěšný spisovatel Karel konečně odstěhoval ze společné domácnosti, ale zdá se, že mu věčné hašteření s exmanželkou Helenou nějak chybí. Ještě tíživěji dopadá celá situace na Františkovu bývalou ženu Bohunu. A tak oba „opuštění“ hledají cesty, jak své bývalé partnery znovu získat pro sebe.

Aby z toho labyrintu emocí „nevěrníci“ aspoň na chvíli unikli a užili si v klidu své zamilovanosti, rozhodnou se František s Helenou vyrazit na exotickou dovolenou do Maroka. Jenže tam lapálie (nejen s láskou) teprve začínají.

Přečtěte si…

Já a pan Darcy

já a pan darcy

Britská spisovatelka Alexandra Potter se loni uvedla na našem trhu světovým bestsellerem Není přání jako přání. Nemenší ohlas provází i její román Já a pan Darcy.

Jeho hrdinkou je Emily, mladá žena, která se po sérii katastrofálních vztahů rozhodla odpočinout si od všech „dnešních“ mužů. Chce se chvíli věnovat jen sama sobě a strávit nějaký čas četbou milovaného románu Pýcha a předsudek. Vrátit se do časů pana Darcyho, kdy muži byli oddaní, čestní a elegantní.

Když ji nejlepší kamarádka pozve na dovolenou do Mexika, dá Emily před lahodnou margaritou a exotickými milenci přednost výletu do míst, kde žila Jane Austenová. V autobuse plném penzistů je jasné, že tam muže svých snů nepotká. Ale jeden adept na pana Darcyho se přece jen nečekaně objeví…

V televizi se podívejte na…

Žít po svém (ČT1, So 19.5., 21.15)

žít po svém

Jennifer Lopez je nejen krásná, ale umí i hrát – tedy pokud má co a vede ji tak skvělý režisér jako Lasse Hallström. Dokazuje to v melodramatu Žít po svém.

Ztvárnila v něm ovdovělou matku malé holčičky, která se na útěku před násilnickým přítelem uchýlí na ranč svého tchána, s nímž přerušila vztahy před mnoha lety. Drsný chlapík, kterého hraje Robert Redford, totiž mladou ženu viní z toho, že způsobila při autonehodě smrt jeho syna. A tak není divu, že ji nepřijme s otevřenou náručí.

Obměkčí ho však malá vnučka, kterou vidí poprvé v životě. Jak plyne čas, ostny starých křivd se obrušují a všichni tři k sobě složitě hledají cestu.

Na DVD si pusťte…

Wimbledon

wimbledon

Tahle romantická komedie z prostředí tenisu vám přinese ideální kombinaci francouzského šarmu a anglického humoru.

Londýnský rodák Paul Bettany, blonďatý idol mnoha žen a dívek, se převtělil v Petera Colta, nešťastníka na sklonu tenisové kariéry. I když se pohybuje někde úplně na chvostu tenisového žebříčku, podaří se mu získat divokou kartu, která mu umožní zúčastnit se prestižního wimbledonského turnaje. Je to jeho poslední životní šance vrátit se na vrchol.

Naopak Lizzie Bradburyová (Kirsten Dunst) je dítětem štěstěny. Nejenže ona na vrcholu světového žebříčku je, ale má velké šance turnaj vyhrát.

Když mezi Peterem a Lizzie přeskočí pověstná jiskra, ani jeden nemůže tušit, jak láska zamíchá s jejich životy i kariérami.