U čeho se pobavíte tento týden (11.6.-17.6.)

Zábava 11. června 2012

Prázdniny jsou za dveřmi, tak se pojďme naladit letně nezávazně. Určitě k tomu přispějí následující tipy plné lásky mateřské, partnerské i zvířecí.

Konkrétně vtipná komedie o tom, jak mateřství obrátí život naruby. Nebo si můžete přečíst humoristickou knížku o trampotách hrdinky se vzpurným štěnětem, dojmout se rodinným příběhem o zachráněných velrybách či se v romantické komedii utvrdit v tom, že pravá láska je jen jedna.

Do kina vyrazte na…

Jak porodit a nezbláznit se

jak porodit

Do kin přichází nová komedie režiséra Kirka Jonese. Vypráví o pěti párech, kterým nastávající mateřství obrátí život vzhůru nohama.

Nahlédneme do života televizní hvězdy Jules (Cameron Diaz), která rychle pochopí, že život ve světle reflektorů je absolutně nic proti těhotenství. Také dětská spisovatelka Wendy (Elizabeth Banks) musí přehodnotit pohled na mnoho věci, když s ní začnou mlátit hormony, zatímco její manžel Gary (Ben Falcone) zoufale soupeří s vlastním otcem - „nadsamcem“ (Dennis Quaid), který čeká dvojčata se svou mladou ženou.

Další pár - Rosie (Anna Kendrick) a Marco (Chace Crawford) se musí vyrovnat s otázkou: Co dělat, když první těhotenství přijde dřív než první rande? A fotografka Holy (Jennifer Lopez) se zase chystá na cestu přes celou zeměkouli, aby adoptovala dítě….

Přečtěte si…

Pes ve městě

pes ve meste

„Pozor na návody k použití!“ varuje humorná próza Veroniky Hájkové Pes ve městě. Pobavíme se (občas i trochu škodolibě) historkami jedné pozdní matky, které obrátí život naruby fenka anglického buldoka. Toto vzpurné štěně je totiž nezvratným důkazem, že rozvážné, poklidné a nesportovní plemeno produkuje i výjimky.

Na rok se staneme hrdinčinými společníky v jejím zápolení s tvrdohlavým štěnětem, svérázným dítětem, zpovykaným manželem, rozšafnými rodiči a kazisvětskou tetou. Zvláště pejskaři si pak mohou se sentimentem zavzpomínat na své kynologické začátky a čtenářky 40+ pookřejí při líčení dámských sedánků, během nichž kamarádky probírají, jak jde život, svěřují si starosti a radosti a zasmějí se nad svými trably, aby načerpaly ze setkání spřízněných duší další chuť a radost do života.

V televizi se podívejte na…

Jak ukrást nevěstu (Nova 16.6., 20.00)

nevěstu

Hrdina romantické komedie Jak ukrást nevěstu Tom (Patrick Dempsey) si užívá života plnými doušky. Však je to taky chlapík úspěšný, pohledný a sexy. Navíc má vždycky po ruce obětavou a okouzlující nejlepší kamarádku Hannah (Michelle Monaghan), která je jediným neměnným prvkem v jeho životě. Jenže on vůbec nevnímá, jak ho dívka miluje!

Všechno dokonale funguje až do chvíle, kdy Hannah odjede na delší čas pracovně do Skotska... a Tom si s překvapením uvědomí, jak je bez ní jeho život prázdný. Rozhodne se, že jakmile se vrátí, požádá ji o ruku – ale pozdě! Dozví se totiž, že se zasnoubila s bohatým, atraktivním a sympatickým Skotem a chce se přestěhovat do jeho sídla.

Zoufalý Tom to ale nemíní vzdát a vypraví se za Hannah se snahou vyznat dívce své city a překazit svatbu, dokud není pozdě.

Na DVD si pusťte…

Máme rádi velryby

velryby

Romantické drama v režii Kena Kwapise vzniklo na základě skutečné události, která zasáhla lidi na celém světě. Vypráví strhující a dojemný příběh televizního reportéra z malého města (John Krasinski) a zapálené aktivistky (Drew Barrymore), kteří se společně a s podporou znepřátelených světových mocností pokusí zachránit rodinu majestátních velryb uvízlých pod ledovým příkrovem Severního ledového oceánu.

V dalších rolích uvidíme Kristen Bell, Tima Blakea Nelsona, Teda Dansona či Dermota Mulroneyho.