U fešáka Ewana McGregora mají fanynky (bohužel) smůlu

Zábava 24. března 2013

Z rolí drsňáků přeskakuje do rolí slušňáků a sluší mu oboje. Jenže, dámy, obdivovat ho můžete opravdu jen na plátně, protože skvěle mu jde i role manžela a táty.

Vzpomenete si, čím jste chtěli být, když vám bylo devět let? Ewan se právě v tomhle věku rozhodl pro herectví a od svého snu nikdy neustoupil.

Tenkrát totiž viděl na filmovém plátně svého strýce Denise Lawsona v první verzi Hvězdných válek. Samozřejmě netušil, že slavná sága jednou změní i jeho život.

Ewan McGregor 6

Drsný Mělký hrob už je dnes kultovním filmem.

foto:
Ewan McGregor 8

Feťák v Trainspottingu byl opravdu přesvědčivý.

foto:

Startovací propadák

Mladík v šestnácti utekl ze školy i z domova, šel za hlasem divadla. Měl kliku, že ho rodiče, ač oba učitelé, podpořili a netrvali na návratu do školních lavic. Fandili mu, i když se otrkával v televizním seriálu, a utěšovali, když tolik vytoužený první film v kinech propadl.

Snímek Jsme jenom lidi nezachránil ani pan herec Robin Williams, hned po premiéře ho v Americe stáhli. Naštěstí si brzy Ewan vylepšil reputaci drsnou rolí novináře, který se nestydí okrást mrtvolu. V Anglii Mělký hrob zabodoval, a tak se slibný herec nezalekl ani další problematické role.

Feťák Mark Renton v Trainspottingu oslnil kritiky i publikum. Mimochodem tenhle dneska už kultovní film je druhým anglickým komerčně nejúspěšnějším snímkem. (První příčku si drží Čtyři svatby a jeden pohřeb s Hughem Grantem.)

Ewan McGregor 2

Film Kašlu na lásku s Renée Zellweger na pozadí 60. let.

foto:
Ewan McGregor 1

V thrilleru Andělé a démoni vás Ewan na konci pěkně překvapí.

foto:

Jak se plní sny

Proslavit se znamená dostávat práci v Hollywoodu a vedle lepších výdělků také výsadu hrát po boku slavných krásek. Ewan se díval do modrých očí Gwyneth Paltrow a obdivoval dlouhé nohy Cameron Diaz. Ovšem jenom na plátně, v romantické komedii Emma a ztřeštěné komedii Extra život.

Lásku mu sice přivedla práce, jenže žena jeho srdce není herečka, ale vedoucí filmové výpravy Eve Mavrakis. Pochází z Francie, kde také měli malou pohádkovou svatbu. A hned začali pracovat na velké rodině.

Ewan McGregor 4

Dramatický snímek Nic nás nerozdělí o tsunami.

foto:
Ewan McGregor

Rolí ve Hvězdných válkách si herec splnil dětský sen.

foto:

Úspěšný rok

K dnešnímu dni Ewana rozmazluje pět ženských - manželka, dcery Clara, Esther, Anouk a Jamian, adoptovaná z Mongolska. Dlouho žili v Londýně, ale z praktických důvodů se přestěhovali do Los Angeles.

Rok se třemi devítkami - 1999 splnil tehdy osmadvacetiletému herci další sen: šanci zahrát si ve Hvězdných válkách roli Obi-Wan Kenobiho. „Už jako kluk jsem toužil po světelném meči a musel jsem čekat dvacet let,“ žertoval. Fanynky víc potěšil o dva roky později ve velkolepém muzikálu Moulin Rouge po boku nádherné Nicole Kidman. Dokonce v něm i sám zpíval!

Slušelo mu to také v romantické komedii Kašlu na lásku, kde se sešel s populární herečkou Renée Zellweger. V televizi jste si jeho herectví mohli nedávno užít v thrilleru Andělé a démoni nebo ve sci-fi Ostrov.

Ewan McGregor 5

Manželka Eve je starší o pět let, je jí 46 let.

foto:

elektronické předplatné