Ben Affleck už není jen hezoun z Armageddonu. Teď má i Oscara

Zábava 21. dubna 2013

Znáte ho jenom jako filmového krasavce? V životě hraje rolí mnohem víc.

Hezká klučičí tvářička přivedla Benjamina před kameru už ve dvanácti letech. Tehdy ochutnal atmosféru natáčení seriálu The Voyage of the Mimi. Jen nerad opustil filmový svět a na přání mámy učitelky se pustil do studování. Vydržel to krátce, ale i tak stihl zběhnout hned ze dvou vysokých škol. Hollywood si ho prostě přitáhl jako magnet.

Jenže žádná procházka růžovým sadem ho nečekala, jen pár štěků v televizi a podřadné role, a tak se s kamarádem Mattem Damonem rozhodli, že si napíšou scénář sami. Příběh matematického génia Dobrý Will Hunting probudil zájem diváků i filmařů a přinesl oběma role, které z nich udělaly filmové idoly.

Ben Affleck 1

To nám to letí! Takhle se Ben v Armageddonu tulil k Liv Tyler v roce 1998.

foto:
Ben Affleck

Dobrý Will Hunting byl příležitostí pro Bena i Matta (druhý zleva dole).

foto:

Idol dívčích srdcí

Ben okouzlil fanynky v dobových kostýmech v Zamilovaném Shakespearovi, po kterém následoval konec světa (samozřejmě filmový!), tedy Armageddon. Herec vyměnil krajkový límec za skafandr, Gwyneth Paltrow za Liv Tyler a v kinech tekly slzy dojetí proudem. (Mimochodem ty skafandry byly opravdové z NASA, každý za 3 miliony dolarů a jen pár civilistů na celém světě mělo šanci je obléknout.)

Ben - už uznávaná hollywoodská hvězda, záruka plných kinosálů, si v průběhu let zkusil různé žánry. Hrál v komedii Živelná pohroma po boku ztřeštěné Sandry Bullock, neodmítl ani výlet do historie ve filmu Pearl Harbor.

Nechal si gumovat mozek ve sci-fi Výplata a nacpat tělo do latexu v komiksovém Daredevilovi. A vyslyšel přání fanynek, které ho milují „po romanticku“, jako vdovec vychovávající dcerku v Tátovi na plný úvazek nebo v zaláskované komedii Až tak moc tě nežere.

Posledním kouskem v jeho filmové mozaice je film Argo. V něm si nejen zahrál hlavní roli, ale také komandoval ostatní herce z postu režiséra. A evidentně komandoval dobře, protože si za režii odnesl nejen Zlatý glóbus, ale dokonce i Oscara.

Ben Affleck 7

Roky 2002-2004 s Jennifer Lopez nebyly jen plné polibků.

foto:
Ben Affleck 8

Pearl Harbor: film s největším počtem explozí.

foto:

Za vším hledej ženy

Ben pracoval obklopený filmovými kráskami a není divu, že jim pěkný, pracovitý a příjemný mládenec imponoval. Dva roky randil s blondýnkou Gwyneth Paltrow, potom propadl latinskoamerickému temperamentu Jennifer Lopez. Zpěvačka byla ale na herce nejspíš temperamentní až příliš. Ač už byl skoro v "chomoutu", krátce před svatbou ze vztahu vycouval.

Ben má i zásluhy coby supertáta. S jednou Jennifer mu svatební plány sice nevyšly, ale napodruhé s Jennifer Garner už ano.

Popravdě řečeno, Jenny dvě se mu líbila, už když chodil s tou první, při natáčení filmu Daredevil. Pokukovali po sobě, jenže on byl zadaný a ona vdaná. Párem byli jen ve filmu, ovšem dostali dokonce nominaci na nejlepší filmový polibek roku.

A když už měli natrénováno a setřásli závazky, šlo to jako po másle. Jennifer přiznala, že ji očaroval, protože je „vysoký, tmavovlasý a milý“. Teď by k tomu mohla přidat i plodný. Už mají tři děti. To se to rodí, když se táta stará. Dokonce omezil práci, aby si i Jenny mohla odskočit na natáčení.

Ben Affleck 10

Až druhá Jenny byla ta pravá.

foto:
Ben Affleck 6

Ben vodí děti na karate.

foto:

elektronické předplatné