Nestihla jste design v Miláně? Nezoufejte, máte ho v Praze

Zábava 22. dubna 2013

Milovníci nábytku se každoročně na jaře sjíždějí do nábytkářské Mekky, italského Milána. Jestli jste to letos nestíhala, máte možnost se podívat na výběr nejlepších nápadů i u nás.

Na Salone Internazionale del Mobile se setkávají obchodníci a milovníci nábytku a designu s trendy, tedy návrháři. Pravděpodobně se vám nemusí všechno líbit (letos tam byla třeba pohovka z betonu, pro měkkost pokrytá pár polštářky), ale určitě se dozvíte, jaká křesla nebo lampičky nás budou za pár let obklopovat.

Protože právě tady se výrobci inspirují pro svoje další řady a obchodníci pro to, co nakupovat. Nejnovější kolekce nábytku můžete ale vidět taky celý týden v Praze, protože na milánský veletrh navazuje pražský Design week Stopka, od 22. do 28. dubna.

Skleničky od Plesla

Kromě nábytku tady můžete vidět taky módní přehlídky a výstavu světoznámého sklářského designéra Ronyho Plesla, který připravil svoje mísy, vázy, skleničky i kresby.

„Design se totiž netýká jen architektury a interiérů, ale taky předmětů, které denně používáme, oblečení, které nosíme, dokonce i jídla, které si dopřáváme,“ tvrdí organizátor Jiří Stopka. Pokud se chcete podívat na milánský veletrh, uvidíte fotky na www.cosmit.it, informace o pražském najdete na www.stopka.cz.

Něco pro jazyk

Když už budete v Praze, můžete se nechat pozvat taky na veletrh Vína a delikates, který se koná na Výstavišti v Holešovicích od 24. do 26. dubna. Jen pozor, mezi 11. a 14. hodinou jsou zvaní odborníci a obchodníci.

Tady se můžete těšit zase na zážitky chuťové, protože se budou prezentovat dobroty nejenom z Čech a Moravy, ale i z celého světa, od vína přes čaje, kávu, čokoládu nebo sýry. První den je oficiálně věnován vínům z Moravy, druhý z Rakouska a třetí z Bulharska.

Podívejte se, jak to tam vypadalo loni:

elektronické předplatné