Jak si užít dokonalý den ve Vídni? Máme pro vás průvodce!

Zábava 7. 11. 2014

Máte chuť navštívit Vídeň, ale nevíte, kam dřív vyrazit? Pak se držte našeho malého průvodce pro perfektní den ve Vídni. Vybrali jsme pro vás to nejlepší co rakouská metropole nabízí! A pokud se k našim sousedům vydáte v adventním období, nezapomeňte se zastavit na velmi efektních Vánočních trzích... Připraveni na procházku? Tak jdeme na to…

Vídeň Štěpán

1. Historické poklady

Začneme ráno na nejznámějším vídeňském náměstí přímo u symbolu Vídně, v monumentálním chrámu sv. Štěpána (Stephansdom) mají otevřeno už od šesti ráno. Prohlídka nejvýznamnější vídeňské gotické památky alespoň v rychlosti stojí za to, kostel totiž ukrývá nespočet významných historických pokladů: gotický oltář, hrobky prince Evžena Savojského nebo císaře Fiedricha III., i kazatelna od Antona Pilgrama. Pokud máte dobrou fyzičku a toužíte po neopakovatelném pohledu na město, vyběhněte 343 schodů do věže Steffl.

Sv. Štěpán je nejen místo vídeňského života, konají se tu koncerty, mše, přednášky i sváteční setkání Vídeňanů. Na přilehlém Štěpánském náměstí (Stephansplatz) se to hemží ve všední i sváteční dny atrakcemi – živými sochami, akrobaty, výtvarníky i hudebníky. Abyste měli dokonalý dojem a vychutnali pravou atmosféru, je třeba se zastavit u stánku na pečenou klobásu. Právě tady na rohu Stephansplatzu a Seilergasse najdete skoro ty nejlepší ve Vídni.