Radka Fišarová se promění v Evitu

Zábava 15. září 2015

Ve čtvrtek 17. září poprvé vystoupí v divadle Studio DVA v roli Evity Radka Fišarová a zastoupí svou kolegyni Moniku Absolonovou, která si užívá mateřské povinnosti. V limitovaném počtu představení se také nově objeví v roli prezidenta Peróna režisér muzikálu Ondřej Sokol.

Díky obrovskému zájmu veřejnosti o muzikál byly do prodeje přidány další termíny až do května 2016. Divadlo Studio DVA tímto zahajuje svůj třetí rok fungování ve vlastních prostorách na Václavském náměstí. Návštěvnost v minulé sezóně dosáhla 100 tisíc diváků. Tím se divadlo zařadilo mezi oblíbené pražské scény.

Radka Fišarová se stala světově nejmladší Evitou, když v roce 1998 v pouhých dvaceti letech ztvárnila roli manželky argentinského diktátora Evu Perón v prvním českém uvedení tohoto slavného muzikálu Andrew Lloyd Webera a Time Rice v divadle Spirála, Praha. Na roli první dámy Argentiny novou představitelku doporučila přímo Monika Absolonová. „Monču jsem viděla v Evitě třikrát a rozhodně to pro mě bylo velice inspirativní. Tady jsem najednou zažila zcela nové pojetí. Jsem vcelku příznivec modernějších úprav, ale tato je prostě obzvlášť povedená. Režie Ondřeje Sokola je originální, odlehčená a současná.“

Utiš svůj pláč

K pomyslnému předání muzikálového žezla mezi oběma zpěvačkami dojde na Narozeninovém koncertě Moniky Absolonové 27. září od 19 hod. v divadle Studio DVA. Večer vyvrcholí skladbami z muzikálu EVITA. K neopakovatelným zážitkům pak bude jistě patřit společný duet Don´t Cry For Me Argentina (Utiš svůj pláč, Argentino!).

V limitovaném počtu představení si od režijního pultíku také odskočí Ondřej Sokol, když zastoupí po dobu natáčení filmu Karla Rodena v roli prezidenta Peróna. „…kdyby to byla normální muzikálová role, kterou bych nepřizpůsoboval Karlovi, tak bych tuhle nabídku nikdy nevzal. …Tady je fajn, že mi nemusí nikdo nic vysvětlovat, takže jen musím za prvé nějakým způsobem vstoupit dovnitř a udělat z toho pravdu, a za druhé to nepo… :-),“ dodává Ondřej.