Laďka Něrgešová: Farmáře ne, já jsem holka z města

Zábava 28. ledna 2014

Jaký vztah má městská holka, moderátorka a herečka Laďka Něrgešová k venkovu a farmě? Tráví volné chvilky raději v přírodě, nebo ji spíš najdete doma v kuchyni? To a mnohem více se dočtete v následujícím rozhovoru.

Před pár dny se na televizní obrazovky vrátila reality show Farmář hledá ženu, kterou moderujete. Prozraďte, na jaké novinky se mohou diváci těšit?

Každá řada je v něčem jiná. A teď nemyslím obsazením či výsledky. Ale pojďme ty změny a drobné úpravy nechat jako překvapení, souhlasíte? Za nás můžu slíbit a nalákat především na to, že tato řada je plná zajímavých lidí, zvratů a překvapení, která k životu patří. A to je přesně to, co mě na tomhle pořadu baví. Pod dohledem kamer se dějí věci, které si těžko vymyslíte. Je to prostě reality show…

Jak vůbec vzpomínáte na předešlé řady? Utkvěla vám v paměti nějaká historka, na kterou opravdu nikdy nezapomenete?

Těch by bylo! Kamarádům z legrace říkám, že z Farmáře jednou napíšu knihu.

Laďka Něrgešová

I když je Laďka pracovně velmi vytížená, synovi Adamovi se maximálně věnuje.

foto:
Laďka Něrgešová

S Jaroslavem Pleslem jsou svoji od července 2007.

foto:

Co vy a farma? Jak si rozumíte s vidlemi, dobytkem, kydáním hnoje...?

Podívejte, já jsem holka z města. A přestože mi fyzická práce není cizí a jsem poměrně učenlivé děvče, mezi stájemi jsem nevyrůstala a nebudu se tvářit, že bych všechny ty práce a povinnosti, co k tomu patří, ihned a v klidu dala. Starat se o farmu je hodně náročné a musíte se to naučit.

Dovedete si představit život po boku muže-farmáře?

Dokážu si představit ledasco. Mám bujnou fantazii. Ale kdybych chtěla žít s farmářem, tak s ním žiju. Zatím mi úplně stačí, že má můj manžel zálibu trávit volno na chatě, kde topíme dřevem, svítíme svíčkami a pro vodu chodíme do řeky. (smích)

Laďka Něrgešová

Zábavná reality show Farmář hledá ženu se na obrazovky TV Prima vrátila už počtvrté.

foto:

Máte zkušenosti jak s moderováním „živáků“, tak předtočených pořadů. Co je pro vás větší zábava?

Samozřejmě adrenalin živých přenosů. O tom žádná! Vyžaduje to větší soustředění, nic nemusíte několikrát přetáčet a baví mě také to, že už vlastně nic nemůžete vzít zpět. Je to výzva. Naučíte se skvěle ovládat mozek, protože já tvrdím, že živý přenos je v hlavě.

Laďka Něrgešová

Soutěž Česko hledá SuperStar (2004–2005) přinesla Laďce popularitu.

foto:
Laďka Něrgešová
foto:

Přímé přenosy se ve valné většině neobejdou bez přeřeků. Jaký nejpodivnější se povedl vám? A podařilo se vám ho nakonec zakamuflovat?

Jo, takové věci už nezamaskujete! Buďto to přejdete a budete doufat, že si toho většina lidí nevšimla, nebo se opravíte, bez komentáře či s ním. Ale zpátky to vzít nelze. Svůj poslední velký přeřek si pamatuji velmi dobře. Bylo to před dvěma a půl lety ve VIP zprávách. Tady nutno říct, že jsem před mateřskou vysílala na rádiu, kde jsem si některé vstupy psala sama a pro označení rádia jsem používala v textu zkratku. A teď zpátky do zpráv. Texty studií si píšu sama pokaždé. Naťuká se to v programu počítače, a ten to po uložení pošle na čtecí zařízení do kamer ve studiu. Tehdy jsem uváděla reportáž o pilotovi Formule 1 Davidu Coulthardovi a místo Formule 1 jsem si napsala F1, což pro mě ale dlouhou dobu byla zkratka rádia Frekvence 1! A tak jsem četla: „Do Prahy přijel bývalý pilot Frekvence 1…“ a úplně jsem se lekla, co jsem vyslovila. To byl opravdu moc drahý přeřek!

Vlasta 5/2014 2

Jaká je Laďka Něrgešová máma, spíš přísná, nebo naopak benevolentní? A čím jí syn nejvíc hraje na nervy? A dala si vůbec nějaké novoroční předsevzetí? Přečtěte si v nové Vlastě 5/2014