

12. Co jedí kuchaři
Když už jsme u domácího vaření a kvalitních surovin, tak až budete kupovat tatarku (pokud si ji tedy neděláte vlastní), spolehněte se na výběr profesionálních kuchařů. Z průzkumu mezi padesáti profíky vyšlo, že v sensorickém testu jako nejlepší vyhodnotili Tatarskou omáčku Hellmann's. Nová receptura má chuť po nakládaných okurkách, cibuli, hořčici, koření a žloutcích a jemnou hladkou konzistenci s viditelnými drobnými kousky zeleniny. Kuchaři dodali taky recept na hamburger „big size“, ke kterému se jako doplněk dobře hodí.
Smíchejte 250 g mletého předního hovězího, 1 rozmixovanou střední cibuli, půl stroužku rozetřeného česneku, pár kapek worcesterové omáčky, půl lžíce hořčice a trochu soli. Zformujte hamburger a grilujte na stupeň medium (růžové uvnitř) asi 15 minut na jedné straně a 10 minut po druhé straně. Tatarka by měla být mezi masem a salátem (pokud je na housce, houska je rozmočená).
- Více na www.unileverfoodsolutions.cz.