Novinky pro mlsné hubinky aneb Co vám zvedne náladu

Zábava 16. 4. 2014

Nevíme, jak vy, ale my máme na vylepšení nálady vyzkoušené dobré jídlo a pití. Nic se nemá přehánět, ale jednou za čas si dát něco opravdu dobrého je skvělý recept na vylepšení života. Nechte se nalákat některým z našich tipů a uvidíte sami.

foto

6. Jako komisař Michelinu

Prestižní gastronomický rádce Michelin pro rok 2014 sice nepřinesl do Prahy další hvězdičku, ale rozhodně doporučuje k návštěvě vinohradské Ola Kala Bistro. Majitel a šéfkuchař Michal Nikodem měl totiž chytrý nápad zaměřit se na světový trend „bistronomie“, a nabízí gastronomickou nejlepší kvalitu ve skromnějším prostředí a za bezkonkurenční ceny. A tak zatímco v pražských michelinských restauracích zaplatíte za večeři ve dvou s vínem pět až deset tisíc korun, tady to bude mnohonásobně míň.

„Každý měsíc servírujeme speciální čtyřchodové menu s chuťovkou na úvod a pralinkou na závěr, přičemž vedle aperitivu se ke každému chodu podává sklenice vína. A to celé u nás vyjde na 990 korun," vysvětluje Michal Nikodem. Pokud přijdete na tříchodový oběd, dáte jenom 190 korun, což je na restauraci doporučenou Michelinem skutečně nevídané! Návštěvy hodnotitelů jsou anonymní, ale protože chtějí komisaři občas zkontrolovat kuchyň, prokážou se po jídle legitimací. Takže se ví, že zdejší komisař si dal mimo jiné marinovaného lososa.